Percheziții Poliția Română
Percheziții Poliția Română
În data de 30 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații CriminaleCombaterea Infracțiunilor Informatice din Cluj, au pus în executare patru mandate de percheziție, în municipiul Cluj-Napoca, trei dintre acestea domiciliare, iar una într-un spațiu utilizat ca birou.

Perchezițiile s-au desfășurat sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Activitățile au fost organizate în cadrul cercetărilor efectuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și complicitate la înșelăciune în formă continuată.

„Investigațiile derulate până în prezent au condus la stabilirea faptului că, în perioada 2021-2022, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 63 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, ar fi indus în eroare mai multe persoane, determinându-le să remită anumite sume, cu titlu de avans sau plată integrală, în scopul achiziționării unor garsoniere sau imobile aflate în construcție în municipiul Cluj-Napoca, fără deținerea unor autorizații de construcție valabile.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, actele prevăzute de lege în scopul încheierii unor astfel de înțelegeri nu erau întocmite în fața notarilor publici sau autentificate de către notari publici, conform normelor legale, iar imobilele nu erau predate în termenele menționate în respectivele documente, încheiate în mod ilicit”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Română.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate zeci de sisteme informatice, printre care laptopuri și tablete, telefoane mobile, dar și peste 7.000 de cartele telefonice. Despre acestea există bănuiala că ar fi fost sau urmau să fie utilizate la comiterea unor fapte de înșelăciune similară. Au fost ridicate și sume și înscrisuri de interes pentru soluționarea cauzei.

Percheziții Poliția Română
Percheziții Poliția Română
Percheziții Poliția Română
Percheziții Poliția Română

În baza probatoriului administrat, doi dintre bărbați, având vârsta de 36, respectiv 63 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior, față de aceștia, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Unul dintre bărbați este cercetat în mai multe cauze aflate pe rolul unității de parchet menționate, pentru infracțiuni similare, cu prejudiciu estimat până în acest moment la aproximativ 5 milioane de euro.

Foto: www.politiaromana.ro

Citește și:

Înșelăciune, fals intelectual, uz de fals și fals în înscrisuri: Oamenii legii efectuează zece percheziții

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.