Insolvența Damen. Contestație împotriva tabelului cu datoriile companiei, ANULATĂ de judecători
Știrile zilei
Insolvența de răsunet a cunoscutei companii Damen Shipyards Mangalia SA continuă la instanțele din Constanța.
Recent, judecătorii de la Tribunal au anulat una dintre contestațiile formulate împotriva Tabelului preliminar al creanțelor Damen Shipyards Mangalia SA, tabelul ce conține, altfel spus, datoriile pe care le are șantierul naval.
Contestația a fost formulată de compania Work Wide World SRL (contestatar), prin avocat, în dosarul 3753/118/2024/a6, cauză aflată pe rolul Secției a II-a Civile a Tribunalului Constanța, cu obiectul „contestație la Tabelul preliminar din data de 22 august 2024“.
În proces CITR SPRL, administratorul judiciar al Damen Shipyards Mangalia SA, are calitatea de intimat.
Se poate cere reexaminarea
La circa o lună de la înregistrarea contestației la Tribunal, judecătorii au decis anularea cererii de chemare în judecată, iar împotriva acestei decizii se poate formula cerere de reexaminare, într-un termen de 15 zile de la comunicare.
Iată minuta Încheierii de anulare nr. 399/2024:
„Anulează cererea de chemare în judecată.
Cu cerere de reexaminare în 15 zile de la comunicare.
Soluţionată în cameră de consiliu şi pronunţată astăzi, 24.09.2024, punerea soluţiei la dispoziţia petentei fiind realizată de către grefa instanţei, conform art. 402 teza finală C.proc.civ.rep.“
Penalități de întârziere și onorariul avocatului
Conform Încheierii nr. 399/2024, prin contestația respectivă, compania solicita „înscrierea sa în tabel a penalităţilor de întârziere datorate de debitoare şi a cheltuielilor de judecată constând în onorariu de avocat“.
Potrivit Tribunalului, însă, nu ar fi fost depusă în proces dovada calității de reprezentant pentru persoana care a semnat cererea de chemare în judecată.
„Instanţa a constatat că nu a fost depusă dovada calităţii de reprezentant pentru persoana care a semnat cererea de chemare în judecată şi dovada achitării taxei judiciare de timbru“, se arată în Încheierea instanței.
Nu a fost depusă calitatea de reprezentant
În aceste condiții, „creditoarei i s-au comunicat în scris lipsurile potrivit art. 200 alin. 3 din Codul de procedură civilă, cu menţiunea că în termen de cel mult 10 zile de la primirea comunicării trebuie să facă completările sau modificările dispuse, respectiv dovada calităţii de reprezentant şi dovada achitării taxei judiciare de timbru“.
„Adresa de înştiinţare a fost comunicată în mod legal reclamantei la data de 30.08.2024 la domiciliul procesual ales indicat în cererea de chemare în judecată, dar până la data pronunţării prezentei încheieri aceasta nu s-a conformat măsurilor dispuse de instanţă, respectiv nu a depus dovada calităţii de reprezentant, însă a depus dovada achitării taxei judiciare de timbru“, au spus judecătorii.
Totodată, instanța a mai spus că, din verificări, a reieșit că „reclamanta nu a depus alte înscrisuri la dosar ulterior depunerii taxei judiciare de timbru în data de 04.09.2024, iar până la data pronunţării prezentei încheieri (nr., 24.09.2024) acesta nu s-a conformat măsurilor dispuse de instanţă, în sensul depunerii dovezii calităţii de reprezentant pentru persoana care a semnat cererea de chemare în judecată“.
În aceste condiții, Tribunalul a anulat cererea, dar se poate face cerere de reexaminare.
Firmă înființată în 2021
Potrivit listafirme.ro, platformă consultată pe 4 octombrie 2024, Work Wide World SRL a fost înființată în 2021, are sediul social în Constanța, pe strada Pescarilor și se ocupă în principal de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
Asociat și administrator figurează, conform sursei citate, Virgil Răzvan Iurdana.
În 2023, compania a declarat zero angajați, pierderi peste 2.000 de lei, datorii 2.320 de lei și cifra de afaceri zero.
Acum, rămâne de văzut dacă societatea va formula cerere de reexaminare a Încheierii prin care a fost anulată contestația.
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Damen Shipyards Mangalia SA, în insolvență, DOUĂ CONTRACTE NOI pentru repararea unor tancuri malteze