În cadrul ședinței de astăzi au fost stabilite obiectivele principale, modul de lucru și calendarul de implementare a reformelor solicitate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne.
„Organigrama Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța va fi constituită astfel încât să reflecte pe deplin cerințele și necesitățile comunității locale din județ, luând în considerare contextul infracțional și specificul activităților de aplicare a legii din zona de competență.
Scopul grupului este de a regândi întreaga structură a IPJ Constanța pentru a-l transforma într-o structură polițienească capabilă să combată eficient infracționalitatea locală. Județul Constanța este unul de graniță, inclusiv a UE, avem în Constanța obiective care au o pronunțată importanță strategică civilă, industrială și militară, CNE Cernavodă, Porturile și Șantierele Navale de la Constanța și Mangalia, Podurile de la Cernavodă și Giurgeni-Vadul Oii, Baza militară de la Kogălniceanu.
De asemenea, regăsim în județul Constanța forme ale infracționalității care se încadrează în prioritățile de acțiune ale MAI, trafic de droguri, trafic de persoane, contrabandă, evaziune fiscală, migrație ilegală, crimă organizată.
Pe de altă parte, vom aborda și lipsa de resurse umane și logistice.
Inspectoratul va trebui echipat și dotat corespunzător și ne vom concentra și pe această direcție.
În sfârșit, dar nu în ultimul rând, organizarea și echiparea logistică nu poate suplini pregătirea profesională, deontologia și integritatea, munca intensă pentru aplicarea legii și apărarea drepturilor cetățenilor. De aceea, am cerut tuturor structurilor MAI o nouă atitudine față de muncă a tuturor cadrelor, bazată pe responsabilitate, profesionalism, integritate, disciplină și dedicare față de lege și cetățean”, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.
Întâlnirile pe această temă vor continua în cadrul Grupului de Lucru constituit, problematica fiind abordată în comisii și subcomisii de specialitate pentru a eficientiza procesul de reformă.
Din grupul de lucru constituit prin ordin al ministrului Afacerilor Interne fac parte specialiști ai MAI și ai Inspectoratului General al Poliției Române. De asemenea, prin același ordin de ministru s-a stabilit faptul că vor fi consultați în acest proces și experți din structurile polițienești ale unor state cu care România are parteneriate strategice.