Ședință de Ziua Dobrogei
Ședință de Ziua Dobrogei
Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța a solicitat, astăzi, în cadrul ședinței comune a forurilor administrative ale județelor Constanța și Tulcea, desfășurată de ziua Dobrogei, eliminarea taxelor de pod de la Fetești și Giurgeni pentru locuitorii județelor menționate anterior.

Ședința a început de la ora 11:00, la sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea și a avut ca scop marcarea împlinirii a 144 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă.

La eveniment au participat reprezentanți ai conducerii celor două consilii, președinții Horia Teodorescu și Mihai Lupu, prefectul județului Tulcea, Dan Munteanu și subprefectul județului Constanța, Marilena Dragnea, primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, administratorii publici ai celor două județe, secretarii generali ai celor două județe, consilierii județeni din Tulcea și Constanța, parlamentari tulceni, reprezentanți ai minorităților județului Tulcea.

Sper ca această taxă discriminatorie să fie eliminată

„Solicit autorităților naționale să repare o nedreptate care se face celor din Constanța și Tulcea. Locuitorii acestor județe sunt singurii din țară care trebuie să plătească pentru a putea pleca și a se întoarce acasă. Am cerut în repetate rânduri eliminarea taxei de pod la Fetești și Giurgieni. Sper ca în curând, această taxă discriminatorie să fie eliminată”, a declarat Mihai Lupu, președinetele Consiliului Județean Constanța.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Ședință de Ziua Dobrogei
Ședință de Ziua Dobrogei
Este un demers comun

De asemenea, potrivit Agerpres, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a menționat că, județul, prin parlamentarii săi, va pleda pentru eliminarea taxelor de pod pentru dobrogeni.

„Trebuie să impulsionăm împreună realizarea drumului expres pod (podul peste Dunăre dintre satul Smârdan şi oraşul Brăila, n.red.) Tulcea – Constanţa. Este un demers comun care trebuie făcut de ambele părţi pentru a-l grăbi din stadiul de studiu de fezabilitate în care se află acum, pentru că o condiţie ca lucrările să se întâmple cât mai repede este să aibă în spate suportul unor oameni din administraţiile locale şi, bineînţeles, al tuturor parlamentarilor”, a declarat la finalul şedinţei, preşedintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a amintit despre diversitatea etnică și culturală din Dobrogea și a menționat că regiunea Dobrogea este un model de conviețuire interetnică.

Ședință de Ziua Dobrogei
Ședință de Ziua Dobrogei
17 etnii și-au clădit un loc căruia să-i spună acasă

Diversitatea etnică și culturală conferă Dobrogei un loc aparte pe harta României. Aici, la noi acasă, în Dobrogea, trăiesc laolaltă în pace și armonie români, bulgari, aromâni, armeni, albanezi, greci, turci, tătari, italieni, ruși, lipoveni, sârbi, germani, ucraineni și unguri.

Regiunea noastră este un model de conviețuire interetnică, un loc special în care cel puțin 17 etnii și-au clădit un loc căruia sa-i spună acasă”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, referitor la diversitatea culturală din Dobrogea.

Citește și:

Ce spune ministrul Transporturilor despre ELIMINAREA taxei de pod de la Fetești

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.