Potrivit statisticilor, în România, 1 din 3 elevi face meditații la cel puțin o materie. Noile legi ale Educației, puse pe masa Guvernului, urmăresc să înlăture acest fenomen.

Oficialii vor să le înlocuiască, legal, cu ore suplimentare la şcoală pentru care dascălii ar urma să fie plătiţi în plus, scriu cei de la observatornews.ro.

Cum profesorii vor putea fi plătiți pentru orele suplimentare cu elevii lor, de data aceasta la 18 ore cât are o normă didactică pe săptămână se vor putea adăuga 4 ore suplimentare plătite. Dacă facem un calcul, un salariu al unui profesor de 5.000 de lei, o oră suplimentară ar putea fi plătită la final de lună ar putea fi plătită undeva între 70 și 100 de lei.

Însă, din meditații, un profesor căutat printre elevi poate câștiga de zeci de ori mai mult, deci, pentru acesta, miza meditațiilor la clasă este aproape nulă.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În proiectul Deca al Legilor Educației se arată că în norma didactică pot fi incluse „ore de la disciplinele stabilite prin metodologia aprobată de Ministerul Educației și ore de pregătire pentru evaluări/examene naționale și/sau pentru obținerea performanței educaționale, precum și ore de învățare remedială, fără a depăși o jumătate de normă de predare-învățare-evaluare, cu menținerea drepturilor salariale”.

Sursa foto: pixabay.com

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.