Lista de medicamente gratuite şi compensate va fi extinsă începând cu data de 1 decembrie 2022. Din cele 21 de medicamente nou introduse în listă, 8 sunt destinate pacienţilor bolnavi de cancer.
La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat proiectul de Hotărâre privind modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.
Actualizarea listei de medicamente gratuite şi compensate prevede introducerea unui număr de 21 molecule noi destinate pacienţilor cu afecţiuni oncologice, Parkinson, insuficienţă cardiacă, boli endocrine şi metabolice, afecţiuni pulmonare cronice, angioedem ereditar şi amiotrofie spinală musculară.
Cele mai multe medicamente nou introduse în listă, respectiv 8, sunt destinate pacienţilor cu afecţiuni oncologice.

 

 

Citește și:

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Lista de medicamente gratuite și compensate a fost EXTINSĂ. Vezi ce afecțiuni acoperă tratamentele introduse!

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.