Donare de sânge
Donare de sânge
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, alături de Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna, organizează joi, 03 august 2023 între orele 08.30- 13:30, o acțiune de donare de sânge.

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din comuna Cumpăna cât și cele din localitățile învecinate care doresc să-i ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg (în funcție de înălțime și constituție), care nu au suferit de hepatită virală de tip B sau C, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, boli autoimune etc..

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice sau alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

  •  Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice.
  • În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectueaza o donare completă (450 ml sange) beneficiază la cerere de:

– 7 tichete de masă pentru produse alimentare;

– o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari;

– decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării, între localitatea de domiciliu/ reședință înscrisă în actul de identitate și localitate unde se efectuează donarea de sânge;

Donarea va avea loc joi,3 august 2023, la Centrul Multifuncțional de Asistență Socio-Medicală din comuna Cumpăna (Șos. Constanței nr. 117), între orele 08.30-13.30, cu un act de identitate valabil!

Pentru a confirma prezența și informații suplimentare vă rugăm să contactați: D-na Enache Anica: 0729040555 (luni-vineri: 08.00-14.00)

Citește și:

Imagine dezolantă cu sala de așteptare a Centrului Regional de Transfuzii Constanța: “Este nevoie de orice grupă de sânge”

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.