Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a fost prezent în cursul zilei de joi, 9 septembrie, la Constanța pentru a-și susține moțiunea „Forța Dreptei” cu care candidează pentru funcţia de preşedinte al PNL.

În cadrul evenimentului, a avut loc o conferința de presă susținută de președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă și președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Întrebat de jurnalişti cum comentează afirmaţia premierului Florin Cîţu, potrivit căreia   ar trebui să demisioneze de la preşedinţia Camerei Deputaţilor dacă Curtea Constituţională îi va da dreptate în conflictul juridic legat de moţiunea de cenzură, Ludovic Orban a declarat: “Prefer să nu comentez astfel de afirmaţii. Conflictul juridic de natură constituţională invocat este un conflict care nu conţine niciun conflict, care nu are niciun argument, iar moţiunea de cenzură, conform deciziilor Curţii Constituţionale, nu poate fi oprită. Oricine încearcă să oprească derularea procedurilor pentru moţiunea de cenzură încalcă principiul constituţional al statului de drept.

De altfel, depunerea unui conflict juridic de natură constituţională nu poate constitui un pretext pentru blocarea moţiunii de cenzură, existând în acest sens două precedente în care Curtea Constituţională s-a pronunţat şi a hotărât foarte clar că procedura moţiunii de cenzură nu poate fi oprită”.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În privința declarațiilor premierului Florin Cîțu referitoare la faptul că Ludovic Orban este vinovat de creșterile facturilor la gaze și energie, Orban a precizat :„Camera Deputaților a adoptat o soluție de moment pentru a reduce facturile la energia electrică. Tocmai a fost adoptat proiectul de lege pentru consumatorul vulnerabil, care intră în vigoare de la 1 noiembrie”.

Ludovic Orban a vorbit și despre faptul că PNL este la mâna PSD: ”Obiectivul meu este refacerea coaliției și rezolvarea acestei crize politice. Sper să nu se ia nicio decizie astfel încât PNL să nu fie în postura de prizonier al PSD și România să nu ajungă, din nou, prizonier al PSD”.

Liderul PNL a vorbit și despre zvonurile potrivit cărora președintele României, Klaus Iohannis, nu îl mai vrea ca președintele al PNL: “Eu nu mă bazez pe ipoteze. Voi prezenta perspectivele ca președinte al PNL. Când o să câștig șefia PNL la 25 septembrie voi merge cu proiectele mai departe.

Ludovic Orban a mai spus că își va duce campania până la capăt și este convins că va câștiga alegerile.

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar