Primăria Lumina
Primăria Lumina
Societatea care a câștigat contractul pentru amenajarea unui parc fotovoltaic de 250 kw în comuna Lumina a început executarea lucrărilor. Terenul pe care se amenajează investiția este situat lângă incineratorul din comună.

Lucrările, prevăzute să fie gata în aproximativ două luni, sunt împărțite în două componente.

Prima dintre ele vizează construirea parcului fotovoltaic și presupune instalarea a 556 de panouri fotovoltaice pe structură metalică pe sol, pe o suprafață de aproximativ 6.000 de mp pusă la dispoziție de Primăria comunei Lumina.

Puterea rezultată în urma instalării panourilor fotovoltaice pe această suprafaţă va fi de aproximativ 250 kWp (556 panouri de 450 Wp).

Publicitate
Energia Residence cartier rezidential apartamente de vanzare imobiliare Constanta dezvoltator imobiliar

Cea de-a doua componentă a proiectului se referă la racordarea la rețeaua electrică a parcului fotovoltaic.

Energia electrică furnizată de acest parc fotovoltaic va fi utilizată pentru necesitățile tuturor instituțiilor de pe raza comunei, dar și pentru iluminatul public al localității.

Primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru, ne-a declarat că odată de lucrările vor fi gata și parcul fotovoltaic funcțional factura autorității locale la energie electrică se va reduce cu 60%.

Proiectul este finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Mecanismul financiar de Granturi SEE & Norvegiene 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”, Apelul 3.1 “Capacitate sporită de furnizare a energiei regenerabile”.

Firma câștigătoare a contractului lasat în licitație de Primăria Lumina este Solar Center SRL din Vaslui, în satul Rășești.

Citește și:

Clubul de vară din Lumina va fi renovat și transformat în sală de festivități. Primăria a scos la licitație contractul

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.