Luptătorii MMA acuzați de trafic de droguri, nemulțumți după primele condamnări. Vezi cine este Elena Ceaușescu, colaboratoarea procurorilor DIICOT Constanța!

Știrile zilei
Judecătorii de la Tribunalul Tulcea au soluționat în primă instanță dosarul în care doi luptători MMA/Kickboxing și alți trei suspecți au fost deferiți justiției, fiind acuzați de trafic de droguri.
Recent, magistrații din Tulcea au soluționat cauza, găsindu-i vinovați pe cei cinci inculpați și hotărând condamnarea lor. Foarte interesant, în minuta deciziei de condamnare figurează și „Elena Ceaușescu“, colaborator cu identitate atribuită de DIICOT Constanța. Numele face trimitere la cel al soției lui Nicolae Ceaușescu, fostul președinte al R.S. România, până la Revoluția din Decembrie 1989.
Cum a început totul
La data de 02 octombrie 2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, din cadrul DIICOT Constanța, au anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că au reținut, pe o perioadă de 24 de ore, cinci inculpați suspectați de trafic de droguri de risc.
„În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2021, unul dintre inculpați a achiziționat cannabis, de pe raza municipiului București, pe care ulterior l-a comercializat, prin intermediul altor inculpați, către consumatori de pe raza județului Tulcea.
La data 01.10.2021, procurorii din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea au efectuat o acțiune de prindere în flagrant, pe raza municipiului Constanța, a doi dintre inculpați după ce au efectuat o tranzacție de vânzare-cumpărare a 100 grame de cannabis, pentru suma de 3.800 lei, cu ocazia unei gale de MMA/KICKBOXING.
Ulterior, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea au efectuat un număr de 10 percheziții domiciliare, pe raza județelor Tulcea și Ilfov și a municipiului București, ocazie cu care au fost ridicate droguri de risc, cântare electronice, sume de bani, arme albe, pistoale cu gaze și proiectile din cauciuc.
La data de 02.10.2021, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul cadrul B.C.C.O. București și S.C.C.O. Ilfov, al lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Tulcea și S.A.S. Tulcea, al jandarmilor din cadrul GMJ Constanța și B.S.I.J. și al polițiștilor de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“, potrivit DIICOT.
Primele condamnări
Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Tulcea, în noiembrie 2021, iar zilele trecute s-a decis condamnarea celor cinci.
Potrivit deciziei de condamnare, cea mai mare pedeapsă a primit-o Ionuţ Becherutte, respectiv patru ani și două luni de închisoare, Călin Adrian Dănuţ a luat doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare, Caranfil Mălin Aurelian a primit doi ani şi patru luni cu suspendare, Panţuru Alexandru Ioan a fost condamnat un an şi opt luni de închisoare cu suspendare, iar Mocanu Dorin Ionuţ a primit un an şi șase luni de închisoare tot cu suspendare.
Judecătorii au confiscat bani, droguri, cartușe și un pistol
Tribunalul a decis confiscarea mai multor bunuri, printre care zeci de grame de Cannabis, grindere metalice, un pistol marca Wlather P22 calibru 9 mm, 106 cartușe de nouă mm, un tub cartuș calibru 9 mm, trei cartușe cu proiectil din cauciuc, o cutie cu 130 de proiectile metalice, precum și diverse sume de bani dobândite în urma vânzării drogurilor de risc și mare risc, fără drept.
Dosarul vine la Constanța
Conform sursei citate, printre colaboratorii procurorilor DIICOT se numără și o femeie căreia i-a fost atribuită identitatea fictivă „Elena Ceaușescu“, nume ce face trimitere la cel al soției lui Nicolae Ceaușescu, fostul președinte al R.S. România, până la Revoluția din Decembrie 1989.
Conform portalului instanțelor de judecată, decizie Tribunalului Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.
Foto cu rol ilustrativ
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: