ANAF
ANAF
Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat ieri, 17 iunie, că persoanele fizice vor fi controlate masiv începând cu data de 1 iulie pentru a vedea în ce măsură averile acestora sunt câștigate cinstit.

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a declarat că vor fi inspectate inclusiv paginile de socializare ale persoanelor, aceste fiind considerate probe valoroase:

O să vă surprindă ceea ce vă spun. Astăzi sunt multe situații în care atunci când facem tragerea răspunderii unei persoane pe alte spețe, iei informații de peste tot. Inclusiv de pe Facebook poți să afli pe unde a umblat, ce a făcut, să-i faci niște estimări, să vezi”, a afirmat șeful Lucian Heiuș.

De asemenea, acesta a oferit și un exemplu de caz în care s-au folosit în instanță informații culese de pe Facebook, iar cazul a fost câștigat:

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

O persoană care era condamnată penal și trebuia să plătească o anumită sumă își mutase o parte din proprietăți pe numele mamei, mamă care avea un alt nume. Uitându-se colegii mei, la un moment dat, pe Facebook-ul persoanei respective au constatat că-i spunea „la mulți ani” unei doamne în vârstă. Îi spunea: La mulți ani, mamă! Au verificat oamenii și au constatat că în urmă cu un an persoana respectivă își mutase 2 apartamente și niște terenuri. Pe numele persoanei s-a făcut atragerea răspunderii și s-a câștigat în instanță”, a mai declarat șeful ANAF.

Totodată, Lucian Heiuș a mai susținut că persoanele asupra cărora se vor face verificări vor avea dreptul la confidențialitate, iar numele lor se vor face publice numai în cazul în care se ajunge în instanță:

Trebuie să respectăm secretul fiscal și dreptul la viață privată a persoanei. Nu o să aveți nume decât în momentul în care ajunge în instanță. Dacă acea persoană acceptă, ea poate să justifice de unde are banii, stabilim suma totală, se emite o decizie cu baza și cu accesoriile și reiese suma respectivă”, a explicat Lucian Heiuș.

Foto: Ilustrativ (Arhivă)

Citește și:

ANAF intră la rupere din 1 iulie. Sute de mii de români vor fi controlaţi la sânge

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.