Marinarul român aflat la bordul navei capturate de către miliţiile Houthi în Yemen este constănțean, are 29 de ani, este electrician şi a fost contactat să meargă pe această navă printr-o firmă din Bulgaria a declarat liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), Adrian Mihălcioiu.

Avem cel puţin un navigator la bordul acestei nave, Galaxy Leader. Nava este sub pavilion Bahamas. Se ştie că nava a plecat din Turcia către India, este un o navă care încarcă maşini pentru India.

Acum în zona Mării Roşii, în apropiere de Yemen a fost atacată de nişte forţe rebele înarmate, nu vorbim de piraţi somalezi, de forţe armate ale unei facţiuni rebele şi a fost îndreptată către portul Hodeidah unde se află şi acum. Navigatorul nostru este electrician. Are 29 de ani şi a fost şi el contactat să meargă pe această navă printr-o firmă din Bulgaria”, a declarat luni Adrian Mihălcioiu.

El crede că efoturile diplomatice pentru eliberarea navei vor da roade în perioada următoare.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

“S-a format o celulă de criză la Ministerul Afacerilor Externe. În afara de comunicatele pe care le dau şi sunt standard, Ministerul Afacerilor Externe, prin Direcţia Consulară şi prin toate celelalte organisme ale ministerului se lucrează intens şi cred cu rezultate foarte bune în următoarea perioadă foarte scurtă. Cred că şi alte organizaţii internaţionale lucrează pentru că domeniul maritim este foarte bine organizat, începând cu Organizaţia Maritimă Internaţională, sunt cluburi de asigurare, reasigurare, cluburile de risc, societăţile care negociază cu astfel de răpitori ai navelor.  Din păcate, se pune şi Marea Roşie într-o zonă de pericol. Acesta este cel mai grav lucru care se poate întâmpla”, a mai transmis liderul SLN.

El a mai adăugat că echipajul navei va fi în siguranţă şi crede că situaţia se va lămuri în scurt timp.

“În istorie mai sunt nave capturate în zona de conflict, dar eu cred că echipajul navei va fi în siguranţă pentru că este un echipaj care nu are nicio legătură cu acel conflict din Israel şi cred că în foarte scurt timp situaţia se va lămuri”, a mai declarat Adrian Mihălcioiu.

Citește și:

Un marinar român s-ar afla printre membrii echipajului navei Galaxy Leader, capturată de miliţiile Houthi

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.