Medicul Octavian Jurma estimează că săptămâna următoare numărul cazurilor noi de Covid va scădea sub 10.000, în medie, pe zi, și că „mai avem cam o lună până ieșim din valul Omicron-BA1”.

Medicul Octavian Jurma a prezentat pe Facebook o hartă a incidenței oficiale. El susține că incidența națională este 14,85, mult peste vârful de 10,63 al valului Delta, potrivit antena3.ro.

Conform medicului, discuțiile despre relaxare sunt premature: „Dacă ești în val momentul în care te oprești să tragi aer în piept este când ieși din val nu în timpul valului, chiar dacă creasta valului a trecut”.

El prezintă și o hartă realizată cu ajutorul indicatorului ARM7, care este un indicator de trend.

„După cum se vede toate județele sunt verzi, deci au o acum evoluție descendentă (doar Brăila are o ușoară creștere a numărului de cazuri în ultimele 7 zile față de cele 7 zile precendente), în ciuda alocării pe județe a peste 20.000 de cazuri în această săptămână. În acest ritm vom coborî cu media sub 10.000 de cazuri pe zi săptămâna viitoare și sub 5.000 de cazuri pe zi în prima parte a lunii martie, deci mai avem cam o lună până ieșim din valul Omicron-BA1”, spune Octavian Jurma

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Acesta susține că „ne apropiem rapid de mal, dar încă nu e cazul să sărim din barca prudenței în apa plină cu Omicroni”.

„Nu știm dacă s-a terminat sau nu pandemia, o să aflăm abia la toamnă. Important este că se termină în curând acest val și că mai avem un pic până suntem toți în siguranță. Mai putem purta masca și avea grijă de aproapele nostru până de sărbători, cu atât mai mult cu cât începe acuși Postul Paștelui și nu e vreme de petreceri. Pe de altă parte vom ieși din Post exact cam pe când vom ieși din val cu adevărat și atunci vom putea sărbători cu adevărat cu gândul că prin mica noastră jerfă poate am salvat o viață. Sunt gesturi mici care vor cântări greu la judecata de apoi”, a mai scris Jurma pe rețeaua de socializare.

Citește și:

SURSE: Ridicarea restricțiilor, în linie dreaptă. Când se va renunța la MASCĂ și când ar urma să fie permise evenimentele

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar