Angel Tîlvăr
Angel Tîlvăr
Mâine, Forțele Navale Române organizează cea de-a XIII-a ediție a Galei „Omul Anului în Forțele Navale” care se va desfășura în sala de festivități a Forțelor Navale din Constanța.

Astfel, în prezența ministrului Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, comandanților de mari unități și unități și a altor oaspeți, vor fi recompensați membrii Marinei Militare Române care s-au remarcat pe parcursul anului 2022, prin performanțele obținute în misiunile pe care le-au executat, precum și personalități civile.

Concursul „Omul Anului în Forțele Navale” se va desfășura și anul acesta pe cinci secțiuni: „Ofițerul Anului 2022 în Forțele Navale”, „Maistrul Militar al Anului 2022 în Forțele Navale”, „Soldatul Profesionist al Anului 2022 în Forțele Navale”, „Salariatul Civil al Anului 2022 în Forțele Navale” și secțiunea „Alături de Forțele Navale” dedicată personalităților din societatea civilă. La ediția de anul acesta a concursului au fost înscriși peste 150 de finaliști din unitățile Forțelor Navale Române.

Finaliștii secțiunii „Ofițerul Anului 2022 în Forțele Navale” sunt: Căpitan-comandor Cătălin-Dănuț Gherghinescu, Șef Secție scafandri de Luptă EOD, Divizionul 175 Nave Scafandri de Luptă, Locotenent-comandor Virgil Păuna, comandantul Corvetei 264 „Contraamiral Eustațiu Sebastian”, Căpitan Nina-Camelia Sandu, specialist, Laborator Sprijin Operațional pentru Lupta Contra Minelor, Direcția Hidrografică Maritimă, Căpitan Cosmin Stamate, comandant Grup nave de sprijin logistic, Divizionul 129 Nave Speciale și Nave de sprijin Logistic.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, la secțiunea „Maistrul Militar al Anului 2022 în Forțele Navale”, finaliștii ediției a XIII-a a Concursului „Omul Anului în Forțele Navale” sunt: Maistru militar clasa I, Laurențiu Holban, care îndeplinește, prin cumul, funcţia de şef de echipaj al fregatei „Mărășești”, Maistru militar clasa I Robert Ivancu, Operator principal la comandă, Secția Scafandri de Luptă EOD, Maistru militar clasa a IV-a Silviu-Ionuț Picioruș, specialist la Grupul de luptă la suprafață și antiaeriană, Monitorul 45 „Mihail Kogălniceanu”, Maistru militar clasa a II-a Marius-Gabriel Tomiță, Instructor la Catedra de Artilerie și Rachete, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

La secțiunea „Soldatul Profesionist al Anului 2022 în Forțele Navale” au fost desemnați următorii finaliști: Fruntaș Vasile Asăvoae, electrician la dragorul maritim ,,Lt. Lupu Dinescu” (DM-25), Caporal clasa a II-a Adrian Dogaru, Automacaragiu Formația Transport Rachete, la Divizionul 508 Rachete de Coastă, Caporal clasa I, Gabriel Gurălargă, motorist la monitorul 47 „Lascăr Catargiu”, Caporal clasa a III-a Angheluș-Cristian Ștefan, de la Direcția Hidrografică Maritimă.

Juriul concursului a deliberat și pentru secțiunea „Salariatul Civil al Anului 2022 în Forțele Navale”, iar finaliștii sunt: Inginerul Emil-Iordache Avram– Centrul de Scafandri, profesorul Mirela Dumitru-Savin, de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, profesorul universitar doctor Dan Lascu, de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Paula-Gabriela Paraschiv, referent de specialitate la Direcția Hidrografică Maritimă, Cristina Sîmbeteanu, referent de specialitate Informare și Relații Publice la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

Totodată, vor fi acordate embleme de onoare și embleme de merit unor colaboratori ai Forțelor Navale Române, care, prin implicare și dedicare, susțin activitățile desfășurate de Forțele Navale Române, atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

Festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului este organizată în colaborare cu Societatea Română de Televiziune, evenimentul urmând să fie transmis pe TVR 1, sâmbătă, 20 mai 2023, de la ora 15:30.

Foto: Facebook Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.