Navă Fortele Navale Romane
Navă Fortele Navale Romane
Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a transmis astăzi, 15 august, la ceas de sărbătoare, un mesaj, cu ocazia Zilei Marinei Naționale. Acesta a reiterat, printre altele, nevoie României de a-și consolida forțele astfel încât să își apere apele teritoriale și zona economică exclusivă.

Acesta a amintit faptul că Marea Neagră a devenit punct de importanță strategică pentru NATO, ceea ce va ajuta la dezvoltarea regiunii, atât din punct de vedere al armamentului, cât și al militarilor dislocați.

Deciziile importante luate la recentul Summit de la Madrid au adus regiunea Mării Negre în centrul atenției planificatorilor strategici ai Alianței, care vor echilibra, în perioada următoare, postura de apărare și descurajare. Noul Concept Strategic a creat premisele pentru o construcție de securitate durabilă și robustă de la Marea Baltică la Marea Neagră, care va aborda în mod unitar și eficient dispunerea forțelor aliate în țările NATO aflate în proximitatea zonei de conflict, prin pre-poziționarea de tehnică și echipamente defensive esențiale și construirea unei infrastructuri de sprijin pe întregul flanc de est. Cu peste 5.500 de militari aliați dislocați în prezent pe teritoriul național, care se instruiesc împreună cu militarii români, țara noastră este mai bine protejată și apărată, atât terestru, cât și aerian sau naval”, a transmis Vasile Dîncu.

Totdată, ministrul Apărării Naționale a precizată că Forțele Navale Române sunt pionul principal în zonă și le-a mulțumit militarilor pentru profesionalism și dedicare.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Conflictul din Ucraina ne arată, în fiecare zi, ce importanță are pentru România, o țară riverană Mării Negre, capacitatea de a-și proteja apele teritoriale și zona economică exclusivă. Forțele Navale sunt vârful nostru de lance în acest spațiu și vreau să vă felicit pe fiecare dintre dumneavoastră pentru profesionalismul și dedicarea de care dați dovadă în fiecare zi, cu fiecare misiune îndeplinită la standarde excelente”, a mai precizat Vasile Dîncu.

De asemenea, oficialul a menționat că înțelege nevoia de înzestrare a Forțelor Navale Române și va depune toate eforturile, împreună cu echipa sa, ca acest lucru să se petreacă cât mai repede.

Ministrul a dat chiar un termen, anunțând că anul viitor Forțele Navale vor fi mult mai bine echipate decât anul acesta.

Vă asigur că la nivelul echipei pe care o conduc la vârful Ministerului Apărării Naționale cunoaștem în detaliu situația înzestrării Forțelor Navale și înțelegem  urgența cu care trebuie implementate programele esențiale de achiziții care să vă ofere instrumentele moderne, eficiente și interoperabile cu care să vă puteți îndeplini misiunile încredințate.

Vorbim aici despre sistemele de instalații mobile de lansare rachete antinavă (SIML), program aflat în derulare, de corvetele multifuncționale, a căror procedură de achiziție sperăm să o finalizăm în cel mai scurt timp, dar și de alte proiecte care vizează modernizarea capacităților și infrastructurii și asigurarea unei dotări corespunzătoare forțelor noastre navale, la nivelul provocărilor de securitate actuale și viitoare. Ridicarea nivelului de alocare pentru bugetul apărării de către Guvernul României de la 2 la 2.5% din PIB ne va permite alocarea unor resurse suplimentare pentru înzestrarea cu echipamente noi și accelerarea ritmului achizițiilor.

Îmi exprim convingerea că, începând chiar de anul viitor, Ziua Marinei Române va găsi Forțele Navale mai bine echipate și pregătite decât în acest an, iar în fiecare an care va trece vom putea adăuga noi și noi realizări”, a explicat ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu.

Foto: Ilustrativ

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.