MOTIVARE Tentativă de omor la Cumpăna. Șase copii, prezenți la oribila faptă. Detalii șocante din dosar
Știrile zilei
Judecătorii de la Tribunalul Constanța și-au motivat decizia prin intermediul căreia o femeie din Cumpăna suspectată ca si-ar fi înjunghiat concubinul a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor în referire la infracțiunea de violență în familie.
Fapta a avut loc într-o hală din Cumpăna.
Decizia Tribunalului Constanța nu este una definitivă.
În motivarea tribunalului se arată că în interiorul halei se aflau și cei șase copii minori ai inculpatei.
Persoana vătămată le-a spus salvatorilor că în seara aceea a consumat alcool împreună cu concubina sa.
În aceste condiții, între ei a izbucnit un conflict, din cauza geloziei inculpatei care, într-un final a luat de pe masă un cuțit cu mâner alb și l-a înjunghiat în abdomen.
Martorul a declarat că în seara zilei de 30.08.2024 a consumat alcool împreună cu persoana vătămată și inculpata, aceasta din urmă bând singură trei bidoane de bere de câte doi litri fiecare.
Conform declarațiilor martorului, inculpata s-a îmbătat și a început să devină geloasă și violentă, reproșând persoanei vătămate o relație cu o vecină.
La un moment dat, inculpata l-a lovit pe concubinul ei cu un cuțit în zona abdominală.
După ce fusese înjunghiat, acesta din urmă a încercat să o lovească pe inculpată cu un băț, însă nu a mai apucat.
Apoi, persoana vătămată a ieșit din hală și s-a întins pe sol, iar martorului a apelat SNUAU 112.
Martorul a mai arătat că el însuși a fost înjunghiat în trecut de trei ori de către inculpată, de trei ori, de două ori în zona abdominală și o dată în antebraț, ultima fiind o leziune defensivă produsă în timp ce para o lovitură care viza toracele.
De asemenea, martorul a declarat că inculpata l-a înjunghiat și pe soțul ei, de care este despărțită în fapt.
În motivarea deciziei, Tribunalul Constanța reține, printre altele, comportamentul agresiv manifestat de inculpată faţă de persoana vătămată, în aceste împrejurări, reflectă importanţa scăzută pe care inculpata a dat-o valorii sociale lezate prin acţiunea sa violentă şi care ar fi putut conduce la decesul victimei, respectiv dreptul la viaţă al altei persoane.
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
Sursa text: portal instanțe de judecată și rejust.ro
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Crimă în parcarea de la Vivo. Tribunalul Constanță anunță primul termen în dosar