Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă
Publicitate
Clubul Sportiv Medgidia
Aflat în vizită oficială la Vadu, în județul Constanța, la ceremonia de începere a producției de gaze naturale în cadrul proiectului MGD, premierul României, Nicolae Ciucă, a declarat că acest proiect are o însemnătate foarte mare, deoarece va genera un miliard de metri cubi de gaze naturale pe an.

Proiectul MGD este operaționalizat de compania Black Sea Oil & Gas.

De asemenea, Nicolae Ciucă a declarat că această exploatare este un pas pe care România îl face pentru indepentența energetică:

Este un moment istoric pentru industria energetică din România: începerea producţiei de gaze în cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia. Este primul proiect nou de exploatare a gazelor naturale din zona românească a Mării Negre în ultimii 30 de ani, iar luna aceasta primele cantităţi de gaze au fost deja introduse în piaţa autohtonă. România face astfel un pas decisiv pentru garantarea securităţii energetice, într-un moment de cotitură şi în contextul în care Europa şi pieţele mondiale iau măsuri rapide pentru a-şi aproviziona cetăţenii şi economiile cu energie. Faptul că acest proiect va genera un miliard de metri cubi de gaze naturale pe an înseamnă că vom ajunge să asigurăm 90% din necesarul de consum al României”, a spus premierul.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Primul ministru a mai susținut că investițiile în energie vor face ca țara noastră să devină un important jucător pe piața energetică din regiune:

Începerea cercetărilor pentru dezvoltarea altor proiecte de energie verde prin utilizarea infrastructurii deja existente se aliniază obiectivului Uniunii Europene de emisii zero până în anul 2050 şi viziunii guvernamentale de dezvoltare a sectorului energetic. Susţinerea investiţiilor în energie, abordarea pro-business şi stabilitatea vor poziţiona România ca un actor regional important, capabil să asigure necesarul pentru consumul cetăţenilor şi economiei şi chiar să devină furnizor de securitate energetică în regiune”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Foto: Facebook

Citește și:

Premierul Ciucă este așteptat în comuna Corbu. Va participa la ceremonia prilejuită de începerea EXPLORĂRII GAZELOR NATURALE din zăcământul Ana, în cadrul Proiectului MGD

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.