Violență în familie
Violență în familie
Doi ani de închisoare, dar cu suspendare. Atât a primit un bărbat din Techirghiol, ce și-a bătut fosta soție, pe un teren din zona piscinei de pe malul lacului, chiar sub privirile fetiței de patru ani.

Potrivit judecătorilor de la Curtea de Apel, cei doi soți s-au războit îndelung pentru fetița lor: “despărţirea în fapt a celor doi soţi a fost urmată de o miriadă de plângeri penale şi civile reciproce, cauza lor principală fiind divergenţe legate de creşterea, educaţia şi stabilirea domiciliului minorei”.

Mai mult, tatăl a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 4 ani, „este abuzată sexual de către persoane necunoscute, în casa în care minora locuieşte împreună cu mama. În declarații bărbatul a spus că ar fi discutat cu reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Constanța, care i-ar fi spus că sunt suspiciuni întemeiate cu privire la faptul că minora ar fi putut fi victima unor abuzuri sexuale şi fizice” deși, spun judecătorii, bărbatul știa că acest lucru nu este adevărat.

Audiate în cauză, cele două angajate DGASPC Constanța au povestit că bărbatul le-ar fi spus că are suspiciunea că fiica sa ar fi fost abuzată sexual şi fizic în perioada în care se afla în grija mamei. (…) Cele două martore au dezminţit susţinerile denunţătorului inculpat, referitoare la faptul că i-ar fi spus acestuia că suspiciunile sale sunt întemeiate, declarând că afirmaţiile lui nu sunt adevărate. În urma sesizării tatălui, ele au efectuat o anchetă la domiciliul mamei, fetita fiind „veselă, activă, afectuoasă şi prietenoasă, ceea ce poate indica că mediul în care se dezvoltă este unul securizant”.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Neînțelegerile între cei doi foști soți au atins apogeul în ziua de 18.05.2020. Potrivit procurorilor, domiciliul copilului a fost stabilit la tată de către Judecătoria Constanţa, însă ulterior, în cursul anului 2019, acesta a fost stabilit la mamă.

Copila ar fi refuzat, în cursul zilei să meargă acasă cu tatăl, după grădiniță, cei doi soți convenind să se întâlnească, din nou, pe seară, pentru ca mama să o poată da pe cea mică.

În jurul orei 19:00, în timp ce se deplasa pe jos împreună cu cea mică, pe terenul viran situat în zona piscinei de pe malul lacului Techirghiol, spre domiciliul soţului său, pentru a i-o încredinţa, acesta a venit la ea cu un autoturism, a coborât, şi a lovit-o cu pumnii în zona feţei şi cu picioarele în abdomen.

Femeia a căzut pe jos, copilul a început să plângă și să țipe, iar tatăl a împins-o și pe ea. Bărbatul a plecat cu fetița, iar femeia și-a sunat concubinul, care adus-o la poliție.

Femeia a avut nevoie de 6-7 zile de îngrijiri medicale.

Magistrații l-au condamnat, în primă instanță, pe bărbat, pentru violență în familie, la un an și nouă luni de închisoare cu suspndare, la care au adăugat un spor de trei luni pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.

Judecătorii Curții de Apel au menținut sentința inițială.

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.