Abuz
Abuz
Bătută și batjocorită de soțul care, într-o societate normală, ar fi trebuit să o ocrotească: este povestea unei tinere din Aghighiol, care, după mai multe reprize de bătăi, i-a fost ciopârțit părul cu un ciob, a fost pusă să râdă forțat și umilită pe străzile satului.

Pe 8 septembrie 2018, polițiștii din Valea Nucarilor, județul Tulcea erau chemați de tânăra A.S.R., de 23 de ani, care fusese bătută cu pumnii, coatele, genunghii și picioarele de concubinul ei, de 28 de ani, M.C., la locuința lor din Aghighiol.

Femeia a fost trasportată mediat la Spitalul Județean de Urgență, unde a primit îngrijiri medicale. După câteva zile, femeia făcea plângere penală împotriva iubitului.

Ce urmat depășește orice imaginație: în declarația sa către procurori, fata povestește prin ce orori a fost nevoită să treacă.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Starea conflictuală a izbucnit în momentul în care bărbatul l-a chemat pe socrul său să stea cu cei doi copii, pentru că voia să meargă la o nuntă cu nevasta. Socrul i-a spus că nu are curaj să stea cu cei mici, mai ales că era vorba și despre un bebeluș de 7 luni. Beat și supărat că nu poate merge la distracție, bărbatul și-a urmărit socrul și l-a altoit bine chiar pe drumul spre casă al acestuia. Speriat, omul a fugit de acasă și trei zile, spune acesta, nu a mai știut nimic de fiica sa și nici de copiii ei.

După trei zile, fata l-a sunat și i-a spus că este în siguranță, la o vecină.

Ce s-a întâmplat în acest răstimp, cum a ajuns femeia să umble prin străini? A povestit chiar ea, procurorilor: “Drept răzbunare că tatăl nu a vrut să stea cu cei mici, femeia a fost lovită cu pumnul, palma, piciorul, agresorul a spart o oglindă și i-a tăiat părul cu ciobul de la oglindă. Apoi, bărbatul a plecat ameninţând că se duce să ia un cuțit ca să o omoare, persoana vătămată a lăsat copiii în casă şi a fugit la un vecin căutând un telefon pentru a anunța serviciul de urgență 112”, au scris în dosar magistrații.

La întoarcere, biata femeie s-a îngrozit: concubinul plecase de acasă și luase și fetițele. A plecat să îi caute și le-a găst, cu ajutorul polițiștilor. Chiar aceștia au sfătuit-o să nu se întoarcă acasă până când agresorul nu se liniștea. Femeia s-a refugiat la o cunoștință dar, ca un făcut, în aceeași seară s-a întâlnit cu concubinul chiar pe drumul spre familia unde voia să înnopteze.

“Inculpatul a tras-o în stradă şi a rupt hainele de pe aceasta, dându-i cămașa în carouri pe care o purta el însuși.

De asemenea, inculpatul i-a dat mărgelele pe care el le avea la gât pus-o să le poarte, continuând să o lovească cu picioarele, obligând-o să se deplaseze în „mersul piticului”, punând-o totodată să râdă.

A obligat-o, apoi, să meargă către cumătra sa, aceasta în timp ce îi mai aplica câte o lovitură şi o atenţiona constant să nu țipe. Ajungând în apropierea locuinţei, a încercat sa fugă cu speranța că va scăpa, însă inculpatul a ajuns-o din urmă şi a prins-o de păr din nou, a fost trântită pe jos, fiind din nou exercitate agresiuni asupra sa pe care nu le mai reţine în totalitate, însă reține că erau pietricele pe jos”.

Cu greu a reușit să se ridice de pe jos, a intrat în curte abia ținându-se pe picioare și sprijinindu-se de gard. Concubinul a apucat-o de gât și a amenințat-o, iar, să nu sufle o vorbă. Până la urmă, fata a reușit să scape, a fugit în sat, a găsit ușă deschisă la una dintre case și s-a refugiat sub o masă. A așteptat, acolo, până nu a mai auzit vocea soțului.

Până la urmă niște vecini au sunat la 112, iar fata a fost transportată la spital.

Dacă inițial a spus că nu a atins-o nici cu un fulg, agresorul și-a schimbat depoziția și a spus că i-a tras două palme și a tras-o de păr.

Judecătorii din Babadag au ținut cont, pe lângă actele de violență și de gradul de cruzime cu care a acționat asupra soției sale, că agresorul a mai fost condamnat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența acoolului sau altor substanțe.

Pedeapsa judecătorilor pentru agresorul din Tulcea a fost de 3 ani, 3 luni şi 10 zile închisoare pentru violență în familie. Totodată, el nu se va mai putea apropia de victimă la mai puțin de 50 de metri.

Bărbatul a făcut apel, care se va judeca pe 15.06.2023.

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.