Investigații criminale
Investigații criminale
Astăzi Guvernul României va supune aprobării un memorandum care prevede deschiderea unei Unități de Investigații Criminale Transfrontaliere la București.

Tema este „Negocierea Memorandumului de Cooperare dintre Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Interne și Guvernul Statelor Unite ale Americii, prin Departamentul de Securitate Internă, Serviciul pentru Imigrări și Vamă, Agenția de Investigații de Securitate Internă privind Unitatea de Investigații Criminale Transfrontaliere”.

Documentul memorandumului amintește că, în cadrul dialogului și relațiilor de cooperare cu partenerii americani, în anul 2022, a fost avansată propunerea de înființare la București a unei Unități de Investigații Criminale Transnaționale (TCIU). Programul TCIU a fost adoptat în data de 27 septembrie 2011, odată cu semnarea de către Directorul Executiv al HSI a Procedurilor Operative Standard (POS) ale Unității Transnaționale de Investigații Criminale.

De asemenea, scopul acesteia îl constituie strângerea de probe, schimb de informații și facilitarea urmăririi penale a grupurilor de criminalitate organizată transfrontalieră, atât în România, cât și în cadrul sistemului penal amercian.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

TCIU ar urma să faciliteze schimbul de informații și derularea investigațiilor bilaterale pentru infracțiuni care au legătură cu România, SUA și, din perspectiva regională, cu celelalte state pentru care este acreditat atașatul Departamentului de Securitate Internă al SUA, care își are reședința la București.

Activitatea care se va derula în Centru va contribui foarte mult la consolidarea cooperării în domeniul combaterii traficului de droguri, traficului de persoane, fraude financiare, economice, precum și la intensificarea schimbului de date privind migrația ilegală a cetățenilor români la frontiera de Sud cu Mexicul, respectiv la Nord cu Canada

Obiectivul TCIU îl reprezintă destructurarea organizațiilor criminale, pe baza eforturilor comune ale echipelor operative care acționează în vederea arestării și incriminării infractorilor.

„Schimbul de informații, urmărirea penală a grupurilor de criminalitate organizată transfrontalieră, atât în România, cât și în cadrul sistemului penal american va fi semnificativ facilitat datorită Centrului, iar investigațiile criminale se vor derula într-un ritm mai alert datorită faptului că, în același loc, se vor reuni experți din cadrul Poliției Române și Poliției de Frontieră cât și ai autorităților americane de aplicare a legii, eforturile comune ale echipelor operative care acționează în vederea arestării și incriminării infractorilor fiind considerabil susținute”, se arată în documentul memorandumului.

În cele ce urmează redăm memorandumul:
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Foto: Ilustrativ (www.pexels.com)

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.