Agenția Națională de Integritate a stabilit faptul că, în perioada februarie – august 2022,  primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a aflat în conflict de interese și incompatibilitate. Parchetul General a fost sesizat în legătură cu săvârșirea infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane.

Potrivit comunicatului  ANI, folosindu-se de funcția de primar, Clotilde Armand a semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟ finanțat din fonduri europene și care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003.

Cele 5 dispoziții semnate vizau numirea în funcția de manager de proiect, precum și majorarea indemnizației lunare, cu până la 30%, ceea ce înseamnă că edilul se afla în conflict de interese.

De asemenea, începând cu data de 18 februarie 2022 (data Dispoziției privind numirea managerului de proiect, al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟), Clotilde Armand exercită simultan cu funcția de primar al Sectorului 1, București și funcția remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, adică se se afla în stare de incompatibilitate.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Armand Clotilde Marie Brigitte a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5  dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

Mai mult de atât, ANI a sesizat și prefectul municipiului București cu privire la legalitatea actelor administrative ale autorităților administrației publice, respectiv a dispoziției de numire în funcția de manager de proiect și a celor 4 dispoziții prin care au fost suplimentate veniturile, atribuții conferite de prevederile art. 252, alin. (1), lit. c) din Codul Administrativ, acte materiale pentru care au fost reținute aspecte și indicii privind încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, al conflictelor de interese în materie administrativă și a legislației în materie penală.

Sursă foto: facebook.com/clotildearmand.ro

Citește și:

Primar, acuzat de abuz în serviciu. A fost trimis în judecată de procurorii DNA alături de alți funcționari publici din primărie

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.