OFICIAL Horaţiu Potra a scăpat și de controlul judiciar. Ce a declarat la ieșirea de la tribunal

Știrile zilei
Horaţiu Potra şi Andrei Florin Lup, inculpaţi în acelaşi dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, scapă de măsura preventivă a controlului judiciar, decizia pronunţată, vineri, de Curtea de Apel Ploieşti fiind definitivă, informează agerpres.ro
Conform portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Prahova a respins ca nefondată propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti de luare a măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile faţă de Horațiu Potra şi Andrei-Florin Lup.
Decizia este definitivă.
Solutia pe scurt: În temeiul art. 4251 alin. (7) pct. 1 lit. b) rap. la art. 202 Cod procedură penală, respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti împotriva încheierii penale nr. 162 din data de 10.12.2024, pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Ploieşti.
În temeiul art. 4251 alin. (7) pct. 2 lit. a) rap. la art. 202 Cod procedură penală, admite contestaţiile formulate de inculpaţii Potra Horațiu şi Lup Andrei-Florin, împotriva încheierii penale nr. 162 din data de 10.12.2024, pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Ploieşti, pe care o desfiinţează în tot şi rejudecând:
În temeiul art. 227 alin. (1) Cod procedură penală, respinge ca nefondată propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti de luare a măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile faţă de inculpaţii Potra Horațiu şi Lup Andrei-Florin.
În temeiul art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.
În temeiul art. 275 alin. (6) Cod procedură penală, onorariile parţiale ale apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru contestatori, în cuantum de 250 lei, fiecare, rămân în sarcina statului şi vor fi avansate din fondurile Ministerului Justiţiei.
Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia contestatorilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 13.12.2024.
În cauză, procurorii şi poliţiştii din Prahova au efectuat mai multe percheziţii în Ilfov, Sibiu şi Bucureşti.
Conform legislației în vigoare în România, orice persoană se bucură de prezumția de nevinovăție. „Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăției sale printr-o hotărâre penală definitivă“ (Art. 4, alin. 1 Codul de procedură penală).
La ieșirea din sala de judecată, Potra a declarat că nu a discutat Călin Georgescu, fostul candidat independent la prezidenţiale, ci doar cu securitatea acestuia.
Sursa foto: Facebook
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Horațiu Potra, plasat sub control judiciar. Judecătorii au respins propunerea de arestare