Oficial: Percheziții la Horațiu Potra. Procurorii spun că venea la București cu macete, săbii, pumnale, arme de foc și bani
Știrile zilei
Nu mai puțin de 12 percheziții au loc astăzi, acasă la Horațiu Potra, dar și în alte locuri unde procurorii bănuiesc că acesta s-ar fi întâlnit cu persoanele implicate în dosarul de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, operațiuni cu articole pirotehnice și instigare publică.
Conform anchetatorilor, perchezițiile au loc în județele Ilfov, Sibiu, dar și în municipiul București.
Procurorii spun că Horațiu Potra, alături de un al doilea suspect și alte persoane, veneau la București înarmați cu macete, săbii, pumnale, arme de foc, dar și importante sume de bani, respectiv 18.000 USD și 25.000 de lei.
Iată ce spun reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești despre cazul care îl vizează pe Horațiu Potra:
Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Astăzi, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești împreună cu polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Prahova derulează 12 percheziții domiciliare în județele Ilfov, Sibiu și în municipiul București, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, orice operațiuni cu articole pirotehnice și instigare publică, la locuințele deținute de inculpatul P.H. și în alte locații în care se presupune că au existat întâlniri între acesta și alte persoane bănuite de implicare în săvârșirea acestor infracțiuni.
În urma cercetărilor s-a stabilit că, în noaptea de 7/8 decembrie a.c., inculpatii P.H. și L.A.F. si alte persoane, se deplasau spre Municipiul București, având asupra lor arme albe (macete, săbii, pumnale), arme de foc, precum și importante sume de bani (aproximativ 18.000 USD și 25.000 lei), laptopuri, medii de stocare și o dronă profesională, cu privire la care se presupune că urmau a fi folosite pentru instigarea unor persoane în comiterea de infracțiuni în cadrul unor întruniri publice neautorizate și recompensarea acestora.
Acțiunile beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.
Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.
Precizăm că aceste activităţi nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Conform legislației în vigoare în România, orice persoană se bucură de prezumția de nevinovăție. „Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăției sale printr-o hotărâre penală definitivă“ (Art. 4, alin. 1 Codul de procedură penală).
Sursa foto (cu rol ilustrativ): IPJ Constanța
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: