Parfumuri contrafăcute estimate la 2,5 milioane de euro, oprite în Portul Constanța
Știrile zilei
În Portul Constanța, polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă au descoperit peste 11.000 de parfumuri susceptibile a aduce atingere unor mărci protejate.
Bunurile, estimate la 2,5 milioane de euro, au fost descoperite într-un container sosit din Emiratele Arabe Unite, controlul fiind făcut în Portul Constanța.
Iată ce spun reprezentanții Gărzii de Coastă
Peste 11.000 de parfumuri susceptibile a aduce atingere unor mărci protejate, în valoare de aproximativ 12.500.000 lei, descoperite de polițiștii de frontieră constănțeni
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Portul Constanţa, 11.448 parfumuri în valoare de aproximativ 12.500.000 lei, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.
În data de 20.11.2024, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din Emiratele Arabe Unite, având ca destinație o societate comercială din România.
În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 11.448 parfumuri în valoare de 12,5 milioane lei, produse susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.
Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.
Conform legislației în vigoare în România, orice persoană se bucură de prezumția de nevinovăție. „Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăției sale printr-o hotărâre penală definitivă“ (Art. 4, alin. 1 Codul de procedură penală).
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: