Percheziții
Percheziții
Mai multe percheziţii au avut astăzi dimineaţă în Bucureşti şi în alte două judeţe în imobile care au legătură cu fraţii Andrew şi Tristan Tate, aflaţi în arest preventiv sub acuzaţiile de trafic de persoane şi de viol. Printre adresele vizate de anchetatori s-a numărat și locuința din Pipera a unui alt patron de videochat, cu care frații Tate ar avea legături.

La data de 12.01.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată au efectuat un număr de 8 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București, la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2019, pe raza municipiului București a fost constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism, grup care a acționat până în prezent.

În vederea realizării scopului grupului, membrii acestuia au recrutat prin inducere în eroare (folosind metoda loverboy), în scopul exploatării sexuale, mai multe persoane vătămate, unele dintre acestea minore. Persoanelor vătămate le-au fost create conturi pe site-urile de profil în vederea atragerii potențialilor clienți și au fost închiriate apartamente în zona centrală a Capitalei dar și în municipiul Constanța.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, o parte dintre persoanele vătămate s-au deplasat împreună cu membrii grupului infracțional organizat în afara țării, în state din Europa precum: Elveția, Germania, Franța, Marea Britanie, dar și în Emiratele Arabe Unite, unde au practicat prostituția în beneficiul persoanelor cercetate.

Sumele de bani obținute în urma exploatării persoanelor vătămate au fost transmise către membrii grupului infracțional organizat prin intermediul sistemelor financiare de transfer bancar sau au fost aduse de către acestea la revenirea în țară.

În urma perchezițiilor efectuate în cursul zilei de astăzi, la una dintre adresele percheziționate au fost descoperite tehnică și accesorii destinate prestării unor activități de tip video-chat.

De asemenea, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor sumele de 6.600 lei și 10.050 euro, 16 telefoane mobile, două hard disk-uri, o tabletă, două laptopuri, 2 țigări rulate tip ,,joint” conținând o substanță vegetală uscată de culoare verde, o substanță de culoare albă pulverulentă, o bancnotă și un card bancar conținând urme ale acestei substanțe, 6 grindere de mărunțit substanță vegetală, un cântar digital, un dispozitiv (sifon) destinat degajării de proxid de azot și un cartuș aferent, o legitimație, cu înscrisurile unui organizații neguvernamentale având ca obiect combaterea traficului de droguri și diverse înscrisuri.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii 3 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată și al Serviciilor Centrale ale D.C.C.O., precum al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.-Structura Centrală.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Foto imagine reprezentativă: Rol Ilustrativ

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.