Percheziții trafic de minori
Percheziții trafic de minori
În urma celor cinci percheziții, efectuate la data de 09 noiembrie 2022, în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de minori, 12 persoane au fost conduse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, în vederea continuării cercetărilor.

Procurorii DIICOT au dispus reținerea unui inculpat cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

În urma perchezițiilor, organele de cercetare penală au identificat și ridicat sumele de 49.000 de euro, 51.000 de lei și 3.000 USD, 24 de telefoane mobile, 13 laptopuri, 19 carduri USB și 9 hard disk-uri externe precum și înscrisuri și alte documente de interes în cauză.

În cursul acestei zile a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Activitățile judiciare au fost efectuate împreună cu B.C.C.O.Iași.

Activitățile au beneficiat de sprijinul unei Organizații nonguvernamentale specializată în prevenirea și combaterea traficului de persoane.

„Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT.

Se precizează că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Foto: www.diicot.ro

Citește și:

Modelling și prostituție: DIICOT a destructurat o rețea de trafic de minori

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.