Cumpăna găzduiește week-end-ul viitor, pe 20 și 21 aprilie, Campionatul Național de Gimnastică Ritmică. Un atuu în organizarea acestui campionat la Cumpăna l-a constituit și faptul că este singura comună din țară care are secție de Gimnastică Ritmică și singura afiliată la Federația Română de Gimnastică Ritmică. 

Astăzi, în cadrul Campusului Școlar „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna a avut loc conferința de presă premergătoare Campionatului Național de Gimnastică Ritmică a cărei gazda este în acest an comuna Cumpăna. Au fost prezenți primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, președintele Clubului Sportiv „Victoria Cumpăna”, Ion Răuță, antrenoarea echipei de Gimnastică Ritmică din Cumpăna, Elena Vlad și președintele Consiliului de Administrație al Clubului Sportiv, Elena Frâncu.

În acest an, comuna constănțeană a fost aleasă să găzduiască un astfel de eveniment de o asemenea anvergură, organizat de Federația Română de Gimnastică Ritmică în parteneriat cu Primăria Cumpăna și Clubul Sportiv „Victoria Cumpăna”.
Competiția, care se va desfășura pe 20 și 21 aprilie, va reuni peste 60 de sportive de la mai multe cluburi din țară din Brașov, Cluj – Napoca, Târgu Mureș, Pitești, Timișoara sau Oradea, cărora li se vor alătura antrenorii și arbitrii. Toți vor fi găzduiți în cadrul Campusului Școlar „Nicolae Dumitrescu”.

Prin telefon s-a alăturat şi preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu care a felicitat comuna Cumpăna, pe primarul Mariana Gâju, și pe antrenoarea Elena Vlad pentru eforturile pe care le-au făcut în organizarea acestei competiţii.
„Sunt convinsă că totul va fi la nivel înalt din punct de vedere organizatoric. Ştiu că se întâmplă lucruri frumoase la Cumpăna. O felicit pe Elena Vlad, care a reuşit să scoată, în scurt timp, o echipă de performanţă şi să obţină şi medalii încă din primul an de participare în competiţii. Am întâlnit oameni de nădejde la Cumpăna şi abia aştept să ajung la Cumpăna să participe la această competiţie frumoasă“, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Gimnastica ritmică înseamnă dragoste faţă de frumos, graţie şi forţă”

La rândul său, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a precizat că totul este posibil datorită muncii în echipă, explicând faptul că „Dumnezeu le aşază pe toate prin oameni“. „Mulţumesc că aveţi încredere de a organiza un campionat naţional în cadrul comunei Cumpăna, o comună din cele 2.869 ale României. Îmi doresc ca din comuna Cumpăna să plece sportive de performanţă în toate domeniile. Adevărate valori, în toate domeniile, tot de la ţară au plecat. La rândul meu, am promovat sportul în comună, pentru 17 discipline sportive, din care 7 au deja campioni la nivel naţional. Şi vorbim despre sporturi de echipă. Sportul a creat oameni bravi, care să fie călăuziţi de suflet, sentiment şi forţă. De altfel, gimnastica ritmică înseamnă dragoste faţă de frumos, graţie şi forţă”, a spus primarul.

Clubul Sportiv Victoria Cumpăna a luat fiinţă în 2017 şi a atras în cadrul secţiei de gimnastică ritmică 100 de fetiţe. În toamna anului 2017, fetiţele se pregăteau deja pentru a participa la concursuri naţionale, iar în primăvara anului 2018, au participat la Baia Mare, la concursul naţional de gimnastică ritmică, unde au câştigat o medalie de aur şi trei de argint. Ulterior, în toamna anului 2018, au participat la un alt concurs, în judeţul Ilfov, Cupa României, unde au câştigat două medalii de aur şi două de argint.

Antrenoarea echipei de gimnastică ritmică Elena Vlad a ţinut să precizeze că este o mândrie că în comuna Cumpăna se va desfăşura acest campionat. „Suntem singura comună din România care are o secţie de gimnastică ritmică. În ţară există doar 14 cluburi afiliate Federaţiei Române de gimnastică ritmică, toate din oraşe mari. Suntem singura comună afiliată federaţiei, lucru de care sunt tare mândră.

La acest campionat, Cumpăna participă cu 12 copii, care vor participa la toate categoriile de vârstă (6 ani, 7 ani, 8 ani şi proba de ansamblu).

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.