Fotografii șocante din incinta Secției nr. 5 de Poliție din Constanța au fost publicate pe site-ul Sindicatului Polițiștilor Europol. Grupuri sanitare sparte, tencuială cazută sau plină de mucegai, angajați înghesuiți prin birouri cu mobilă veche, toate acestea au fost surprinse de un cetățean, care a și înaintat o petiție către M.A.I.

Blamați pentru salariile frumușele pe care le încasează lunar, dar și pentru posibilitatea de a se retrage din activitate la o vârstă la care cetățeanul obișnuit nici nu visează să se pensioneze, polițiștii români au, și ei, probleme la locul de muncă. Și nu ne referim la bătaia de cap pe care le-o dă jobul de zi cu zi, ci la condițiile în care își desfășoară activitatea de birou.

Potrivit Sindicatului Europol (organizație sindicală formată în cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru apărarea drepturilor polițiștilor), în toată țara au fost semnalate condiții “inumane”, în care oamenii legii sunt nevoiți să-și desfășoare activitatea. “Am semnalat o multitudine de situații în care tavanele sau pereții clădirilor unităților de poliție din țară cad efectiv, polițiștii cât și cetățenii prezenți în sedii riscând să fie răniți ori să-și piardă viața. Am indicat condițiile insalubre din celebrele ”grupuri sanitare”, WC-uri empirice amplasate după cireșul din fundul curții (…) sau imagini captate la Academia de Poliție ”AI Cuza”, unde șobolanii se plimbau nestingheriți pe holuri”.

Potrivit sindicaliștilor, răspunsul MAI-ului a fost, de cele mai multe ori, același: „perfectarea modului de operare în ceea ce privește politica de ascundere a gunoiului sub preș”.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

O scrisoare-petiție a unui cetățean către ministrul Lucian Bode a fost publicată pe site-ul oficial al Europol și face referire la sediul Secției 5 Poliție Constanța. Potrivit acestei scrisori, căreia constănțeanul i-a atașat și mai multe fotogafii grăitoare, “sediul poliției este grav afectat de trecerea timpului. Tencuiala din exterior este foarte afectată, desprinsă în mai multe locuri și poate cădea în orice moment, existând riscul să rănească, cu ușurință, angajații instituției sau pe cetățenii care intră în acest sediu. Toaletele sunt insalubre și oferă imegini respingătoare. (…) Angajații sunt înghesuiți în birouri cu pereți dezolanți, cu mobilier deosebit de vechi, totul emană în jur miros greu de vechi.

Domnule Ministru, sunt condiții inumane, mai ales în cazul polițiștilor care trebuie să impună respect și autoritate, nu doar prin uniformă, dar și prin locul de muncă. Se vede că s-au făcut unele reparații, dar acelea sunt minore și modeste și sunt convins că este numai meritul polițiștilor, ei fiind cei care au făcut investiții, din buzunarul propriu”.

În continuare, cetățeanul solicită minstrului Bode să efectueze demersuri instituționale pentru îmbunătățirea condițiilor în care polițiștii Secției 5 Constanța sunt nevoiți să își desfășoare activitatea (facsimil. Sursa foto: https://sindicateuropol.ro/).

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.