Eforie
Eforie
Guvernul României a luat act în ședința de ieri de o notă transmisă de Poliția Orașului Eforie, prin care i se solicită transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Oraşului Eforie, în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri prin care un imobil să treacă din domeniul public al Oraşului Eforie în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa. Astfel, se dorește mutarea sediului Poliției Eforie într-unul nou.

Mai exact, Poliția Orașului Eforie dorește șă își mute activitatea într-un alt imobil, deoarece cel în care funcționează acum se află într-o stare avansată de degradare și prezintă mai multe probleme juridice:

Având în vedere situația juridică a imobilului de referință, coroborat cu imposibilitatea unității de a efectua reparațiile curente necesare mentenanței construcției existente, aceasta se află în prezent într-o stare avansată de degradare, improprie desfășurării activităților curente ale personalului din cadrul Poliției Orașului Eforie”, se precizează în notă.

Imobilul în care funcționează în momentul de față Poliția Orașului Eforie este situat în Eforie Sud, pe strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 2, și este alcătuit din teren în suprafață de 750 mp și o construcție cu regim de înălțime P+1, în suprafață construită la sol de 176 mp.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Potrivit aceluiași document, Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța a transmis Consiliului Local al Orașului Eforie intenția de a prelua un imobil situat în Eforie Sud, strada Alexandru Ioan Cuza nr. 7 în care ar urma să funcționeze noul sediu al poliției din Eforie.

Adresa viitorului sediu
Adresa viitorului sediu

Imobilul în cauză are denumirea „Școala veche” și este alcătuit din teren în suprafață de 1270 mp. și construcția C1, regim de înălțime P, suprafață construită la sol de 592 mp, este edificată în jurul anului 1930 și urmează ca, după preluarea imobilului în administrare, unitatea de poliție să achiziționeze serviciile de expertizare tehnică în vederea stabilirii soluțiilor necesare operaționalizării clădirii de referință.

De asemnea, este menționat faptul că Consiliul Local al Orașului Eforie a emis Hotărârea nr. 181/19.08.2021 privind oportunitatea trecerii unui imobil din domeniul public al UAT Eforie în domeniul public al statului și în administrarea M.A.I. – I.P.J. Constanța.

Conform notei transmise Guvernului, structura Poliției orașului Eforie are prevăzută un
număr de 29 de funcții, iar în perioada sezonului estival, odată cu suplimentarea numărului de polițiști pe litoralul Mării Negre, efectivul de lucrători din cadrul subunității de poliție se majorează cu un procent de 100 %.

„În considerarea celor expuse, propunem Guvernului să aprobe transmiterea, de către Secretariatul General al Guvernului, a unei cereri către Consiliul Local al Orașului Eforie, în scopul adoptării de către instituția publică locală a unei hotărâri privind transferul unor imobile, din domeniul public al Orașului Eforie în domeniul public al statului și în vederea dării în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța”, se concluzionează în document.

Guvernul a luat act de solicitare, pe care ulterior a și aprobat-o.

Nota transmisă Guvernului poate fi consultată aici.

Foto: cazaretransilvania.ro

 

 

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.