IPJ Constanța
IPJ Constanța
Polițiștii membri ai Filialei Constanța a Sindicatului Polițiștilor Europeni ”Europol” vor protesta pașnic săptămâna viitoare, în fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, situat în municipiul Constanța și a Prefecturii Constanța. În intervalul orar aferent zilelor de protest vor fi realizate deplasări ale protestatarilor între cele două instituții fără a fi necesară devierea traficului rutier.

La adunarea care va avea loc în zilele de 27, 28 și 29 noiembrie, între orele 8.00 și 16.00, vor participa maxim 100 de persoane, fără a se impune existența unui traseu de deplasare, transmit organizatorii.

Scopul adunării publice este reprezentat de nemulțumirile manifestate dde membrii sindicatului referitor la încălcarea drepturilor privind planificarea în serviciu a polițiștilor din cadrul structurii rutiere cât și din cadrul unor structuri de ordine publică de la nivelul IPJ Constanța.

Protestul se va desfăşura cu respectarea Legii nr. 60/1991.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Această adunare vine ca urmare a unei refulări a oamenilor, că nu le sunt ascultate doleanțele.

Considerăm că este singura metodă prin care le arătăm factorilor decizionali că oamenii sunt nemulțumiți și nu mai suportă. S-a luat decizia de a organiza un calendar dde proteste.

Nemulțumirea cea mai mare este legată de planificarea haotică în serviciu a polițiștilor. Se lucrează la program de opt ore, iar șefii îi planifică haotic, nu țin cont de repaus săptămânal, cel dintre ture. În mod normal nu se poate lucra mai mult de trei nopți la rând. Am avut de exemplu, polițist planificat 17 nopți într-o lună.

Unii sunt planificați preferențial: unii mai mult schimbul doi, alții mai mult schimbul 1 … Asta a dus în timp la o nemulțumire foarte mare. Am propus vechii conduceri implementarea unui alt program, inițial a spus că da, dar de la 1 noiembrie. Ulterior au apărut niște șefi care se opun cu mare îndârjire acestui program pentru că îl folosesc ca un instrument de a-i pedepsi pe unii și de a-i recompensa pe alții. 

Oamenii nu mai suportă. Situația nu a fost atât de acută în trecut, dar s-a acutizat după ce a fost numit noul șef, Buzescu (șeful de birou de la Poliția Rutieră Constanța).

Am făcut sesizări peste sesizări, am scris toate nemulțumirile și abuzurile care s-au comis și nu s-a luat nicio măsură. Oamenii nu mai cred că se va rezolva.

Nu putem altfel decât să folosim toate instrumentele pe care le avem la îndemână. Oamenii sunt hotărâți să nu cedeze!”, ne-a declarat președintele Filialei Constanța a Sindicatului Polițiștilor Europeni ”Europol”, Daniel Avasilicăi.

 

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.