Autoritățile din Europa și, implicit cele din România, sunt în alertă după ce un drog extrem de popular în SUA și-a făcut loc și pe piețele europene și bagă tot mai mulți tineri în spital.

Monkey Dust/Praful de maimuță, cum este numit drogul care a pus medicii în alertă, generează un comportament violent în rândul utilizatorilor.

Halucinații, psihoză, mișcări involuntare ale corpului, paranoia și o putere fizică neobișnuită: acestea sunt câteva dintre efectele consumului unui drog ce se strecoară pe piața stupefiantelor și care face ravagii în Europa. Este un drog de clasă B (se cere recasificarea sa în clasa A), interzis în Statele Unite, dar și în Europa, potrivit Skynews.

Au fost înregistrate cazuri de psihoză profundă: unii subiecți au vrut să sară de pe clădiri, alții au încercat să mânânce… sticlă.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Efectele secundare pot dura și 12 ore și sunt intense. MDPV este un drog psihoactiv sintetic care se găsește adesea sub formă de pulbere sau cristal. Acesta poate fi inhalat, înghițit sau fumat dintr-o pipă, iar substanța este adesea vândută la prețuri foarte mici, ceea ce face ca cei săraci să fie mai predispuși să o aleagă în locul altor stupefiante.

Foto: Ilustrativ

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.