Soldați MAPN
Soldați MAPN
Premierul României, Nicolae Ciucă, consideră că trebuie ca serviciul militar obligatoriu să fie reintrodus, pentru revenirea la armatele de masă, scrie Monitorulapararii.ro.

Războiul dintre Rusia și Ucraina îl îngrijorează pe premierul Nicolae Ciucă a declarat astăzi, la conferința Black Sea and Balkans Forum că s-a dus era armatelor mici, tehnologizate și trebuie să se revină la armate de masă.

Înainte de 1990, România beneficia de o armată cu 300.000 de militari. Acest lucru s-a schimbat după 2007, când a fost suspendat serviciul militar, acum numărul militarilor este sub 70.000.

Astfel, pe planşa de lucru, revine constructul industriei de apărare care trebuie să devină industrie de război şi armatelor mici tehnologizate şi sofisticate de profesionişti care trebuie să revină la armate de masă cu rezerve la nivelul întregii societăţi şi capacităţi de mobilizare extinsă, pentru a face faţă unui război pe scară largă, un război lung şi de înaltă intensitate, care epuizează resursele„, a declarat Nicolae Ciucă.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, premierul a menționat că abuzul produs de Rusia pe arii întregi din Marea Neagră nu vizează exlusiv Ucraina.

„În afară de zonele interzise, zone interzise cu lunile, chiar cu anii, pentru exerciţii de tragere, pentru operaţiunile periculoase în timp de război, abuzurile Rusiei s-au tradus în doborârea controlată ulterior a dronei americane de supraveghere de către siajul avionului rus de vânătoare, sau o intervenţie similară şi periculoasă la adresa avionului polonez participant la o misiune FRONTEX într-un zbor agresiv periculos. La capitolul ameninţări, trebuie să reţinem abuzul produs de către Rusia pe arii întregi din Marea Neagră, care nu vizează exclusiv Ucraina, acolo unde a anunţat exerciţii militare continue, de luni de zile, şi aşa cum spuneam chiar de ani”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Sursa: www.monitorulapararii.ro

Foto: Facebook Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.