Visarion Alexa
Visarion Alexa
Preotul Visarion Alexa și-a recunoscut faptele de care este acuzat în dosarul de hărțuire sexuală deschis pe numele său, au anunțat reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române.

”Și-a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații”, potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Ca urmare a recunoașterii faptei, Arhiepiscopia a luat următoarele decizii statutare, despre care susține că sunt singurele ce pot fi luate până la pronunțarea sentinței de către instanță:

  •  interdicția a oficia orice serviciu religios
  •  retragerea funcției de paroh, ceea ce înseamnă că nu mai are dreptul de a semna niciun document al parohiei de care aparține și de a se implica în niciun act administrativ
  •  obligația de a informa constant, cu celeritate și sinceritate Centrul eparhial (Arhiepiscopia) despre evoluția cercetărilor judiciare cu privire la acuzațiile ce îi sunt aduse.

Odată cu pronunțarea sentinței judecătorești de la sfârșitul perioadei de control judiciar, Arhiepiscopia Bucureștilor va comunica la rândul ei sancțiunile pe linie bisericească ce vor fi aplicate preotului Visarion Alexa, potrivit comunicatului.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

”Poziția Bisericii, poziția creștină, este totdeauna, în mod natural și subînțeles, favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel. Biserica este, în același timp, și spațiul moralmente terapeutic de îndreptare și vindecare prin pocăință sinceră a absolut oricui”, se mai arată în comunicat.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti a decis apoi plasarea sub control judiciar a preotului pentru o perioadă de 60 de zile.

Prima femeie care a depus plângere are 37 de ani și susține că a fost agresată sexual chiar în timpul spovedaniei.

Avocata preotului a declarat că femeia comunica foarte des cu preotul și că ”relația de duhovnic a fost dublată de cea de prietenie”.

Citește și:

Detalii ȘOCANTE despre cum ascundea părintele Visarion Alexa hărțuirea sexuală

Stenograme din dosar. Preotul Visarion Alexa, dialog șocant cu femeia care îl acuză de agresiune sexuală

Preotul Visarion Alexa, reținut pentru agresiune sexuală, a fost eliberat și plasat sub control judiciar

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.