Prețul ochelarilor pentru angajații care lucrează în fața ecranelor reprezintă o cheltuială pe care angajatorul o poate deduce din impozit și care este neimpozitabil în impozitul pe salarii. Este vorba despre prețul ochelarilor ce servesc la prevenirea sau corecția problemelor oftalmologice.

Potrivit avocat.net cerinţele minime de securitate şi sănătate în muncă (SSM) privind utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare sunt cuprinse în HG nr. 1028/2006. Această hotărâre stabilește obligația angajatorilor de a le asigura angajaților ce folosesc „în mod obişnuit un echipament cu ecran de vizualizare pe o durată semnificativă a timpului normal de lucru” atât controale oftalmologice, cât și ochelari de protecție și/sau de corectarea deficiențelor vizuale.

Efectele severe asupra sănătății ochilor cauzate de desfășurarea activități predonderent în fața ecranelor sunt cunoscute și discutate inclusiv în domeniul SSM de ani de zile deja, nemaifiind o noutate pentru nimeni că: a) angajații au nevoie de ochelari de protecție în scopul prevenirii pe cât posibil a problemelor oftalmologice și b) de controale oftalmologice regulate.”

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.