Centrul Cultural „Elena Roizen”
Centrul Cultural „Elena Roizen”
Primăria orașului Ovidiu, în calitate de organizator, în parteneriat cu Muzeul de Artă Constanța, realizează vernisajul primei tabere de sculptură cu transmisie live din România, cu o durata de 30 zile, din cadrul proiectului – Simpozionul ,,OVIDIENII’’, ediția a IV-a : Tabăra de sculptură în piatră pe temă ovidiană.

Deschiderea vernisajului va avea loc mâine, 23 iunie, de la ora 11.00, la Muzeul de Artă din Constanța.

Timp de o lună, vizitatorii Muzeului de Artă Constanța vor putea viziona live, pe cele 5 ecrane amplasate în muzeu, performance-ul celor cinci artiști consacrați: Vladlen Babcinețchi, Laurențiu Mogoșanu, Nicolae-Ovidiu Popa, Valentin Vârtosu, Dumitru Verdianu, curator Maria Bilașevschi. Aceștia vor sculpta în atelierul amenajat pe platoul Centrului Cultural ,,Elena Roizen” din orașul Ovidiu.

Fiecare artist va prelucra un bloc de piatră brut, de aprox. 2 m cub, proporțiile blocurilor fiind diferite, în funcție de fiecare proiect în parte.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Simpozionul are ca model taberele de sculptură internaționale consacrate și sunt invitați artiști cu experiență în domeniul sculpturii monumentale. Punctul de plecare al taberei de creați îl va reprezenta opera lui Ovidiu.

Simpozionul este organizat după modelul taberelor de sculptură internaționale consacrate, fiind invitați artiști cu experiență în domeniul sculpturii monumentale. Opera lui Ovidiu va constitui punctul de plecare al acestei tabere de creație.

Libertatea de expresie, spiritul avangardist și bucuria creației vor constitui valorile de bază ale simpozionului, dorindu-se crearea unui nucleu artistic care să promoveze orașul Ovidiu la nivel național și internațional”, au precizat organizatorii.

Doritorii, indiferent de vârstă, pot lua parte alături de cei cinci artiști la crearea operelor de artă, care vor fi folosite pentru a înfrumuseța domeniul public din orașul Ovidiu.

Citește și:

(VIDEO) Ansamblul Plăieșii, Andra, Carla’s Dreams și Taraful Cleante invitați la Ovidiu, la Zilele Orașului. Programul complet al evenimentelor

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.