Hotelul Rex Mamaia
Hotelul Rex Mamaia
Primarul Constanței, Vergil Chițac, spune că municipalitatea nu este interesată de exercitarea dreptului de preempțiune asupra hotelului Rex din stațiunea Mamaia. Acesta a declarat că preferă ca activul să fie preluat de un agent economic care să-l reabiliteze mult mai repede decât ar putea-o face municipalitatea, scrie rador.ro. La începutul anului 2022 existau discuții legate de faptul că dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian Hagag Development Europe, controlat de omul de afaceri Yitzhak Hagag, este interesat să cumpere hotelul Rex din Mamaia de la familia lui Carmen Palade, fosta soție a omului de afaceri Dan Adamescu.

„Nu vreau să exercităm dreptul de preempțiune. Acolo, din momentul în care ne exercităm dreptul de preempțiune, lăsând la o parte faptul că trebuie să știm ce facem acolo, ce face primăria acolo, toată formularistica, birocrația asta românească… Dacă am avea bani – și din câte înțeleg, costă destul de mult – chiar dacă am avea bani, deși și asta este o problemă, ar dura foarte mult. Eu prefer să le dau unui privat care este mult mai mai abil, mai fâșneț, acționează mult mai rapid, să repare, să restaureze respectivul activ, să-l exploateze, evident comercial”, a declarat primarul, arată Rador.

Omul de afaceri George Becali a făcut ultima ofertă publică pentru achiziția fostului hotel de cinci stele de la malul mării, în valoare de circa 10 milioane de euro în 2018, însă a renunțat să mai cumpere proprietatea din cauza „situației complicate a actelor“, potrivit surselor Profit.ro.

Investițiile în renovarea hotelului, afectat de un incendiu în 2011, sunt estimate la 8 – 10 milioane de euro, drept pentru care prețul de vânzare a proprietatea ar putea fi de circa 3 milioane de euro, spun sursele Profit.ro.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

La sfârșitul anului 2020, firma care deținea hotelul s-a transformat din societate pe acțiuni în societate cu răspundere limitată, cu asociații Zinca Palade, Carmen Adamescu și Rani Palade, potrivit datelor termene.ro. Activele imobilizate declarate în bilanțul financiar din 2020 al Rex Mamaia SRL au o valoare de 7,8 milioane de euro.

La începutul anului 2022, circula informația potrivit căreia dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian Hagag Development Europe, controlat de omul de afaceri Yitzhak Hagag, este interesat să cumpere hotelul Rex din Mamaia de la familia lui Carmen Palade, fosta soție a omului de afaceri Dan Adamescu, potrivit surselor Profit.ro.

Istoria Hotelului Rex

Construcția hotelului Rex, amplasat la câteva zeci de metri de plajă, a fost pornită în 1936 de însuși regele Carol al II-lea.

A fost inaugurat doi ani mai târziu, fiind considerat încă de pe atunci un hotel de lux. Spre finalul celui De-al Doilea Război Mondial, numele hotelului a fost schimbat în Casa de Odihnă 1 Mai, iar 15 ani mai târziu a fost rebotezat International, și cu acest nume a funcționat până în ’90, când a revenit la denumirea inițială de Grand Hotel Rex.

Tot în anii ’90 hotelul a fost preluat de Viorel Păunescu.

Omul de afaceri Dan Adamescu a cumpărat hotelul Rex, în 2006, cu circa 10 milioane de euro de la Viorel Păunescu. Cu 16 ani în urmă, Rex era, cu cele 102 camere, cel mai mare și mai cunoscut hotel de cinci stele de pe litoral, foarte căutat de vedete, fotbaliști și oameni de afaceri.

În 2011, când acoperișul Rex a fost cuprins de flăcări, fostul proprietar, Viorel Păunescu, a deschis, în imediata vecinătate, pe un teren care aparținuse pe vremuri firmei care deținea hotelul, un complex imobiliar de lux, Caelia.

O parte dintre clienții de marcă ai Rex au migrat atunci către Caelia, unde și-au cumpărat apartamente.

După incendiu, familia Adamescu a vorbit de investiții de câteva milioane de euro în modernizarea acestuia, Rex urmând să fie redeschis în 2014.

Au urmat problemele cu justiția ale lui Dan Adamescu, iar hotelul n-a mai fost niciodată deschis.

Citește și:

Hagag interesat să cumpere hotelul Rex din Mamaia de la moștenitorii lui Dan Adamescu

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.