Burduja la prefectura
Burduja la prefectura
Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a susținut o conferință de presă la sediul Consiliului Județean Constanța, în cadrul căreia a abordat trei teme principale: proiectele de investiții pe care firme din Emiratele Arabe Unite le vor în Portul Constanța, competențele digitale în administrațiile publice și recunoașterea și alocarea de sume importante de bani pentru institutele care au obținut performanțe deosebite.

Emiratele Arabe Unite investesc în Portul Constanța: asta spune Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja. “Este vorba despre investiții realizate de peste 120 de milioane de dolari, iar firmele arabe doresc să ajungă la peste 200 de milioane de dolari. Partea arabă a observant o creștere semnificativă a fluxurilor de mărfuri la nivel mondial, în actualul context geo-politic. Abu Dhabi Ports: Ports and Terminal Operations își dorește o colaborare pe termen mediu și lung cu Portul Constanța. În acest proces este implicată și Banca Mondială, cu care avem discuții în această fază de precontracte”, a mai spus ministrul.

Pe lângă Portul Constanța, Abu Dhabi Ports următește proiecte și în Insula Mare a Brăilei.

Digitalizarea instituțiilor publice din județul Constanța a fost o a doua temă a întâlnirii cu presa de la Prefectura Constanța.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

“A fost un schimb benefic de idei pe care l-am avut cu reprezentanții primăriilor din județul Constanța. Din păcate, județul este sub media națională când vine vorba de utilizarea platformei ghișeul.ro. Doar două treimi din comune au acces la această platformă, adică 42 din 58, iar un oraș, Năvodari, nu are acces la ghișeul.ro”.

Este o facilitate pentru românii din Diaspora, care își pot plăti taxele și impozitele de la distanță, a mai declarat ministrul Burduja.

Prin PNRR, circa 37 de milioane de euro vor fi alocați bibliotecilor digitale, care vor deveni, pe viitor, centre de alfabetizare digitală. Sunt cuprinse în proiect 5 biblioteci județene și peste o mie de biblioteci rurale.

Până în 2026, peste 100.000 de români vor fi alfabetizați în aceste biblioteci digitale.

Nu în ultimul rând, a anunțat Sebastian Burduja, ministerul pe care îl conduce va aloca sume consistente de bani zecilor de institute de cercetare care obțin rezultate și performanțe.

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.