Jocuri de noroc
Jocuri de noroc
Deputații USR Diana Stoica și Filip Havârneanu au depus în Parlament un proiect de lege pentru eliminarea sălilor de jocuri de noroc din apropierea școlilor, a locurilor de joacă pentru copii, dar și din apropierea centrelor culturale, a spitalelor sau a bisericilor.

Legislaţia în vigoare (OUG 77/2009) interzice doar ca sălile de jocuri de noroc să fie în incinta unităţilor de învăţământ, a campusurilor aferente acestora, centrelor de cultură, spitalelor şi bisericilor. Proiectul USR propune ca interdicţia să fie extinsă şi pe o rază de 300 de metri faţă de acestea.

Problema dependenţei de jocuri de noroc în rândul minorilor a fost observată şi de către Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, care a organizat, în anul 2019, o structură distinctă, respectiv Serviciul Promovare Joc Responsabil. În anul 2020, au fost scoase la concurs un număr de posturi din cadrul acestui serviciu, însă ca urmare a pandemiei de COVID-19, Oficiul a decis anularea concursului.

Patima jocurilor de noroc, un fenomen deosebit de nociv în România

„E clar că în România ne confruntăm cu un fenomen deosebit de nociv, al patimei jocurilor de noroc. Nu mai departe de săptămâna trecută, vedeam cu toţii cazul unei primăriţe care a jucat la păcănele banii din ajutoarele de încălzire. Noi trebuie să avem grijă ca generaţiile următoare să aibă informaţiile să ia nişte decizii mai bune, nu să vadă, zi de zi, în jurul şcolilor păcănele. Proiectul depus astăzi este un prim-proiect dintr-un pachet mai amplu pe care îl pregătim în scopul protejării populaţiei de această patimă”, a declarat Diana Stoica, deputat USR şi membru în Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaţilor.

Publicitate
Energia Residence cartier rezidential apartamente de vanzare imobiliare Constanta dezvoltator imobiliar

Sursa: News.ro

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Citește și:

Guvernul pregătește impozite mai mari pentru câștigurile din jocurile de noroc

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.