Amplasare nod rutier A2 - Zona Medgidia
Amplasare nod rutier A2 - Zona Medgidia
Nodul rutier de pe A2 din zona Peștera, este tot mai aproape de realizare. În urma parcurgerii etapei de încadrare în procedura de evaluare a impactului asupra mediului, după consultarea membrilor C.A.T. în data de 31.01.2024, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța decide, că proiectul de realizare a nodului rutier de la Peștera, de pe A2 – Km. 181 de pe sectorul Cernavodă – Constanța, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Decizie APM Constanța este valabilă pe toată perioada de realizare a proiectului.

Amplasamentul pe care se urmărește realizarea nodului rutier Peștera se află în administrația județului Constanța, în intravilanul și extravilanul UAT Peștera și UAT Medgidia.

Nodul rutier Peștera care va fi construit la intersecția dintre Autostrada A2 cu DJ 222 va prealua traficul de mare tonaj din municipiul Medgidia.

Publicitate
Energia Residence cartier rezidential apartamente de vanzare imobiliare Constanta dezvoltator imobiliar

Poziția kilometrică aproximativă a acestui nod rutier în zona de intersecție a bretelelor cu autostrada A2 este km 180+740.

Principalele intersectii ale nodului rutier cu DJ 222 vor fi de tip giratoriu.

Nod rutier Peștera
Nod rutier Peștera

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., în calitate de beneficiar al contractului nr. 92/57240/15.07.2022 privind Elaborarea Studiului de Prefezabilitate și a Studiului de Fezabilitate privind „Realizarea de noi noduri rutiere pe Autostrăzi” a inițiat, la începutul lunii martie 2023 investigaţiile de teren pentru realizarea nodului rutier Peștera.

Finalizarea acestora a avut loc la 31 decembrie 2023.

Studiile au constat în realizarea de măsurători topografice, studii geotehnice, studii arheologice, identificare şi curăţare teren de muniţii neexplodate, evaluare terenuri în vederea permiterii accesului pe proprietate pentru obiectivul de investiţie.

Reamintim că în luna iulie 2022, a fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate privind realizarea a 13 noduri rutiere pe Autostrăzile A0, A1, A2, A3 și A7. Trei dintre acestea vor fi construite pe Autostrada Soarelui, la km 181, iar unul dintre acestea se va descărca traficul pe DJ 222 Medgidia – Peștera.

Realizarea acestei infrastructuri realizată va spori atractivitatea zonei pentru marii investitori.

Trebuie precizat faptul că realizarea acestui nod rutier este unul dintre punctele importante din platforma program a primarului municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, pentru mandatul început în 2020 care de astăzi mai face un pas înainte.

 

Citește și:

Încă un pas înainte spre realizarea nodului rutier Peștera: Din 13 martie încep investigațiille de teren

Unde va fi amplasat nodul rutier de descărcare a Autostrăzii A2, pe DJ 222 Medgidia – Peștera

Nodul rutier de DESCĂRCARE a Autostrăzii A2, pe drumul județean DJ 222 Medgidia-Peștera, tot mai aproape de realizare. A fost semnat contractul

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.