Brațul Sulina
Brațul Sulina
Uniunea Europeană, alături de mai multe instituții financiare internaționale, oferă României încă un miliard de euro. Banii au ca scop facilitarea exporturilor și importurilor din și către Ucraina.

România, care are graniță comună cu Ucraina, a cerut deja Comisiei bani pentru un proiect menit să eficientizeze transportarea de mărfuri din și către țara vecină.

Țara noastră va lua bani pentru un sistem de balizaj pe canalul Sulina al Dunării. Acest sistem va va permite navelor care transportă grâne sau alte bunuri din Ucraina către Vest să circule și noaptea, informează Europa FM.

Comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean, spune că traseele prioritare create de Uniunea Europeană pentru exporturile ucrainene au ajuns la limită și trebuie îmbunătățite.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De la începutul războiului, 60% din marfa exportată de Ucraina a fost scoasă din țară pe aceste coridoare.

„Pot să vă spun că acest coridor pe Dunăre merge cel mai bine. Și, de altfel, cred că ar fi corect să vă spun că absolut toată lumea apreciază enorm eforturile făcute de România pentru a ajuta. Noi vedem că sunt neajunsuri, că sunt lucruri blocate, că lucrurile s-au mișcat mai greu pentru că liniile de cale ferată erau pline de buruieni, dar lucrurile s-au mișcat”, a spus Comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean.

România poate să ceară fonduri de la Comisia Europeană inclusiv pentru cele noi 7 puncte de frontieră cu Ucraina, din care 2 s-au redeschis deja, ce vor dubla numărul total de vămi pentru persoane și mărfuri dintre țara noastra și Ucraina.

Citește și:

Începe distribuirea ajutoarelor UE: Produsele se vor distribui la unul din cluburile de pensionari din Constanța

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.