Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Noul an școlar preuniversitar va începe pe 14 septembrie, când majoritatea elevilor vor merge la școală, a anunțat miercuri președintele Klaus Iohannis, transmite Hotnews.

El a precizat că au fost stabilite trei scenarii în funcție de care școlile ar putea fi închise total sau parțial, pe baza numărului de noi infecții cu Covid-19 la mia de locuitori din fiecare localitate.

„Pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar. Majoritatea elevilor vor merge fizic la școală”, a spus președintele, după ce a condus o ședință cu premierul și miniștrii de resort, care a avut ca principală temă educația.

Care sunt cele trei scenarii:

Scenariul verde, când într-o localitate se înregistrează mai puțin de o persoană infectată cu noul coronavirus la mia de locuitori, în medie, în ultimele 14 zile

Scenariul galben – între 1 și 3 persoane detectate în medie zilnică

Scenariul roșu – peste 3 bolnavi noi în medie în localitatea respectivă

„Pentru fiecare școală în parte, comandamentul județean pentru situații de urgență va lua decizia dacă se merge pe scenariul verde – toți elevii merg la școală – sau scenariul 3, roșu, când nimeni nu merge la școală, sau de risc mediu, scenariul 3, o parte din activități se țin în școală, o parte în online”, a explicat șeful statului.

Sursa: Hotnews

Citește și:

Noul an școlar va începe, cel mai probabil, după “scenariul hibrid”

A sunat clopoțelul la început de an școlar și pentru aproape 1.800 de copii…