SURSE EXCLUSIV Șacalul vrea să fie LIBER. Iată când va fi luată decizia finală și ce se întâmplă cu dosarul în care a primit o achitare
Știrile zilei
„Șacalul“, bărbatul arestat în cazul crimelor de la Constanța, cere să fie pus în libertate.
Potrivit datelor noastre, bărbatul (Neculai Mitrea) a contestat mandatul de arestare emis pe numele său de judecătorii de la Tribunalul Constanța.
Contestația „Șacalului“ a fost trimisă spre soluționare Curții de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.
Primul termen al contestației a fost stabilit, conform surselor noastre, pentru marți, 17 septembrie 2024, începând cu ora 09.00.
Conform procedurilor în vigoare, termenul de marți nu se va desfășura în ședință publică, ceea ce înseamnă că nu pot participa alte persoane în afară de părțile din dosar și avocații lor.
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
Amintim că, în cauză, judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis arestarea a două persoane (un bărbat, cunoscut ca și Șacalul dar și o femeie).
Victimele acestui caz sunt două femei (Denisa și Delia): una din județul Tulcea, găsită decedată într-un apartament din Constanța la mijlocul lunii iulie, și alta, al cărei trup a fost descoperit între localitățile Mihai Viteazu și Sinoe pe 4 septembrie.
Denisa este înmormântată astăzi.
În caz este implicat și un copil de 15 ani, care ar fi fost forțat să ajute inculpații.
Mai precis, minorul, care este copilul femeii reținute, și care se află în grija Protecției Copilului, ar fi ar fi participat la transportul victimei din Timișoara și la ștergerea urmelor, după cum spun procurorii.
Amintim că în cauză, procurorii au efectuat mai multe percheziții la Năvodari.
Procurorul Sadâc Zafer, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, a declarat că investigația a fost extrem de complexă, menționând că în apartamentul din Năvodari a fost găsit un cadavru ținut acolo timp de două zile și că în imobil locuiau și doi copii.
Șacalul, achitat la Tulcea
Într-un alt dosar, Șacalul a fost trimis în judecată de procurorii din Tulcea pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și şi furtul în scop de folosinţă.
Ar fi refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenţei unor substanţelor psihoactive
În cuprinsul actului de sesizare al instanţei s-a reţinut, în esenţă, în sarcina inculpatului, că la data de 05.12.2023, în jurul orelor 06:30, a condus autoturismul marca VW Passat, pe DN 22 E 87 (drum public), fără a deţine permis de conducere, autoturismul menţionat fiind anterior sustras de către acesta, pe timp de noapte, în scop de folosinţă pe nedrept, iar la solicitarea organelor de poliţie a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenţei unor substanţelor psihoactive.
Din analiza cazierului judiciar al inculpatului, instanţa a reţinut că acesta este cunoscut cu antecedente penale.
Inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de cinci ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de viol, pedeapsă din a cărei executare a fost eliberat la data de 30.04.2022, eliberare la termen.
Achitare și condamnare la Tulcea, după prima crimă de la Constanța
În ultima zi a lunii iulie 2024, după prima presupus crimă de la Constanța, Judecătoria Tulcea a decis achitarea inculpatului cu privire la săvârşirea infracţiunii refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, însă a decis condamnarea acestuia la pedeapsa de un an și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere, dar și la pedeapsa de un an de închisoare pentru furt în scop de folosință pe dedrept.
Concurs real de infracţiuni
Instanța constatat că cele două infracţiuni deduse judecaţii şi pentru care s-au stabilit pedepse cu închisoarea au fost comise de către inculpat în condiţiile concursului real de infracţiuni, context în care s-a decis aplicarea inculpatului pedeapsei cea mai grea de un an și șase luni de închisoare la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă cu închisoarea (un an de închisoare/3) de patru luni de închisoare, în final condamnând la pedeapsa principală rezultantă de un an și zece luni de închisoare, pe care inculpatul o va executa în regim de detenţie.
Magistrații din Tulcea au mai decis menținerea măsurii controlului judiciar cu privire la inculpat.
Decizia Judecătoriei Tulcea a fost contestată atât de către inculpat, cât și de procurori la Curtea de Apel Constanța.
Primul termen în apelul cauzei a fost stabilit pentru data de 25 septembrie 2024.
Oricare va fi decizia Curții de Apel, aceasta va fi definitivă.
Conform legislației în vigoare în România, orice persoană se bucură de prezumția de nevinovăție.
„Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăției sale printr-o hotărâre penală definitivă“ (Art. 4, alin. 1 Codul de procedură penală).
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: