Proiect pentru firmele de construcții
Proiect pentru firmele de construcții
Ministerul Dezvoltării a înaintat un proiect de ordin conform căruia companiile din domeniul construcțiilor vor putea să-și trimită salariații la cursuri de formare legate de eficiența energetică, pentru care statul să acopere parțial sau integral costurile.

Finanțarea va consta într-un ajutor de minimis sau un ajutor de stat din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență și va viza toate categoriile de întreprinderi – mici, mijlocii, mari, scrie avocatnet.ro.

Ajutoarele de minimis/ajutoare de stat pentru cursuri de formare de scurtă durată în domeniul eficienței energetice a cel puțin 8.000 de specialiști și lucrători din sectorul construcțiilor, se arată în proiectul de ordin, care va fi înaintat spre aprobare.

Ajutorul de minimis va avea un plafon maxim de 200.000 euro pe întreprindere, iar ajutorul de stat va avea un plafon maxim de 500.000 euro pe întreprindere. Firmele vor putea alege dacă optează pentru ajutorul de minimis sau pentru ajutorul de stat (nu se pot cumula), însă acest lucru va fi posibil numai dacă îndeplinesc condițiile specifice unuia sau altuia. Diferența majoră între cele două va fi că prin primul se vor acoperi integral costurile eligibile ale cursurilor de formare, pe când prin al doilea se vor putea acoperi, de principiu, numai jumătate din costuri. Indiferent de care e vorba, salariații instruiți vor trebui păstrați cel puțin 12 luni după absolvirea cursurilor.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Finanțarea de la stat va fi plătită direct furnizorilor de servicii de formare. Însă asta numai după derularea cursurilor și după absolvirea acestora cu succes de către salariați. Cheltuielile eligibile vor putea fi făcute numai după acceptarea în programul de finanțare și încheierea contractelor cu autoritățile.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.