ȘASE consorții au depus oferte pentru Spitalul de Oncologie Constanța, spune primarul Chițac
Știrile zilei
Primarul Vergil Chițac a anunțat astăzi, 17 septembrie 2024, că s-a încheiat licitația pentru lucrările de la viitorul Spital de Oncologie din Constanța și că au fost depuse oferte pentru contract din partea a șase consorții.
„S-a terminat licitația, acum analizăm ofertele, sunt șase consorții care au depus. Este posibil să avem și contestații“, a declarat primarul Chițac.
Anunțul a fost făcut în timpul dezbaterii pe taxele și impozitele din oraș.
„Din banii pe care îi colectăm de la cetățeni, punem deoparte și o parte din aceștia vor ajunge la cofinanțarea spitalului“, a precizat primarul Constanței.
Conform informațiilor publice oferite anterior, construcția efectivă ar putea începe în aproximativ două luni, având în vedere că pentru această achiziție nu a mai fost nevoie de verificarea documentației de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice, fapt care a scurtat semnificativ procedura de achiziție.
Termenul de finalizare – iunie 2026
După cum se arăta în edițiile anterioare, valoarea proiectului „Policlinică Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou“, care va fi construită prin Planul Național de Redresare și Reziliență, are o valoare de peste 100 de milioane de euro, din care finanțare nerambursabilă prin intermediul PNRR 98.053.531,86 de euro.
Termenul pentru finalizarea construcțiilor și a dotărilor este iunie 2026.
Noul spital va fi amplasat pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona Dacia Service pe un teren în suprafață de 32.605 mp. Realizarea investiţiei presupune construirea unei clădiri, compuse din 8 corpuri, cu regimul de înălţime P+M+5E, suprafaţă construită 4685,50 mp și suprafață desfășurată 22.105,79 mp.
Dotarea se va face cu aparatură de înaltă performanţă asistată de personal medical de specialitate pregătit și instruit să ofere servicii de calitate la standarde europene. De asemenea, municipalitatea își dorește crearea unui spaţiu centrat în jurul nevoilor pacientului și crearea unui mediu terapeutic, capabil să reducă stresul generat de actul medical.
Noul spital va beneficia de cele mai noi şi înalte tehnologii în ambele faze de realizare, cea constructivă şi cea a echipamentelor şi aparaturii, precum şi un nivel de digitalizare şi sustenabilitate inexistent în regiune.
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: