Abuz minor
Abuz minor
Prin rechizitoriul din data de 15 noiembrie 2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus trimiterea în judecată a șase inculpați.

Patru dintre aceștia au fost trimiși în judecată, în stare de arest preventiv, iar doi, în stare de arest la domiciliu, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, în formă continuată, trafic de minori și proxenetism.

În luna martie a anului 2019, trei inculpați au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat alți trei inculpați. Scopul grupului infracțional organizat a fost exploatarea persoanelor de sex feminin pentru practicarea prostituției, în scopul comiterii infracțiunilor de proxenetism, trafic de persoane și trafic de minori, în vederea obținerii de sume însemnate de bani.

Primele rezultate ale căutărilor

Recrutarea persoanelor vătămate, provenite din municipiul București și județele Sibiu, Bistrița Năsăud, Maramureș și Bihor, s-a realizat prin metoda loverboy. Ulterior, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora, inculpații le-au exploatat prin metoda ”sex-touring” atât pe teritoriul României cât și pe teritoriul Austriei, Germaniei și Olandei. Clienții au fost racolați prin intermediul anunțurilor online publicate pe site-urile de profil, administrate și actualizate permanent de membrii grupului infracțional, astfel încât acestea să fie mereu printre primele rezultate ale căutărilor.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Sumele confiscate: peste 700.00 de euro și peste un milion de lei

Sumele de bani obținute de persoanele vătămate, predate direct sau transferate prin intermediul serviciilor specializate, au fost însușite aproape în totalitate de cei care le exploatau și au fost folosite pentru traiul inculpaților dar și pentru închirierea locațiilor unde se practica prostituția.

Prin actul de sesizare a fost solicitată confiscarea sumelor de bani obținute de inculpați, din exploatarea persoanelor vătămate prin practicarea prostituției, respectiv 739.495 euro și 1.253.265 lei.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Bistrița Năsăud.

Foto: Ilustrativ (Arhivă)

Citește și:

I s-a promis că va fi bonă și a ajuns prostituată. În primă instanță proxeneții au fost achitați

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.