Protest sindicat scafandri
Protest sindicat scafandri
În această dimineață, sindicaliștii Centrului de Scafandri din Constanța au ieșit în stradă. Sindicatul Scafandrilor din România protestează față de un ordin al MApN, privind reglementarea activităților de scufundare în scop comercial.

Prin demersul pe care l-au organizat astăzi, scafandrii acuză statul român că i-ar împiedica să-și desfășoare în bune condiții activitatea.

Președintele Sindicatului Scafandrilor din România, Emanuel Vultur, a declarat astăzi că toți colegii lui sunt condiționați, în desfășurarea activităților comerciale, de înscrierea la Centrul de Scafandri din Constanța. Dacă nu fac asta ei pot fi sancționați:

„Este primul protest organizat în fața unei unități militare. Una dintre problemele sindicaliștilor o constituie faptul că, prin reglementările adoptate cei din MApN Unitatea 02145 – Centrul de Scafandri, ne este încălcat dreptul la muncă.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Ne forțează să ne înscriem într-un registru unic, militar, lucru pe care nu îl putem face, pentru că suntem sindicaliști, pentru că această organizație militară nu ne reprezintă. Nu putem să fim și cu, și împotriva noastră.

Apoi, ne forțează să facem vizita medicală la Centrul de medicină navală, care funcționează în cadrul Academiei Navale Mircea cel Bătrân. Nu este recunoscută nicăieri acea vizită medicală.

Până în 2010 aparțineam de Ministerul Transporturilor. Începând cu 1993 au obținut o decizie de Guvern prin care au devenit o autoritate unică, de brevetare, de autorizare, adică cei cei dețin monopolul. În acea Hotărâre de Guvern 350, se declară faptul că scufundările care țin de Armată trebuie reglementate de Centrul de Scafandri. Nu e normal ca Ministerul Apărării să facă acest lucru”, a declarat Emanuel Vultur, președintele sindicatului scafandrilor.


Citește și:

Proteste la Centrul de Scafandri: Manifestările vor avea loc din cauza încălcării dreptului la muncă

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.