Sistemul MAMBA
Sistemul MAMBA

Ministerul Apărării Naționale a anunțat ieri, 3 iulie, că sistemul antiaerian sol-aer de rază medie MAMBA al forțelor franceze, dislocat în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană din Capu Midia în a doua jumătate a lunii mai, a fost evaluat și certificat operațional de către o echipă a NATO.

Structura defensivă va contribui la asigurarea misiunilor de apărare antiaeriană în țara noastră, fiind integrată în sistemul de apărare antiaeriană aliat.

Dislocarea sistemului MAMBA în România face parte din setul de măsuri adoptate de Alianța Nord-Atlantică pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare pe flancul estic al NATO. Prin contribuția cu capabilități de nivel înalt și rolul asumat de națiune cadru în cadrul Grupului de Luptă NATO de Apărare Colectivă (CDBG) din România, Franța oferă dovada solidarității colective și a angajamentului său față de acțiunile Alianței de a întări flancul estic.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Grupul de Luptă se constituie, începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaționale din cadrul Forței de Răspuns a NATO, dislocate în țara noastră. Acesta va integra, rotațional, efective ale Belgiei și Țărilor de Jos.

Forțele aliate dislocate în cadrul CDBG vor executa misiuni și activități de instrucție alături de structuri ale Armatei României.

Foto: defenceromania.ro

Citește și:

Armata României se dotează: vor fi achiziționate 231 de rachete antiaeriene

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.