Poliția Română
Poliția Română
De acum, șoferii români pot afla online istoricul sancțiunilor rutiere, prin intermediul unei legi care a apărut la începutul acestui an și care a fost publicată în Monitorul Oficial al României, scrie Antena 3 CNN.

Ministerul Afacerilor Interne a dat în folosință prin intermediul platformei hub.mai.gov.ro, această posibilitate.

Conducătorii auto ar fi trebuit să poată verifica online istoricul sancțiunilor rutiere pe site-ul Inspectoratului General al Poliției Române, încă din luna aprilie, însă platforma este disponibilă începând de joi.

Astfel, șoferii interesați pot verifica de acum istoricul sancțiunilor rutiere online.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Documentul cu sancțiunile rutiere poate fi obținut gratuit și ar fi valabil doar în format electronic.

Iată cum funcționează platforma:

Pentru a avea acces la sancțiuni, șoferii trebuie să își facă un cont în aplicația pe care o folosesc acum autoritățile pentru evidența permiselor de conducere reținute și a sancțiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule sau tramvaie.

Pe acea platformă, șoferii nu vor putea modifica datele din aplicație, ci doar le vor putea vedea și vor putea descărca un certificat în format electronic.

Pentru a obţine acest document online, solicitantul trebuie să aibă sau să îşi creeze un cont pe portalul hub.mai.gov.ro sau pe ghiseul.ro.

De asemenea, dacă persoana optează pentru un cont direct pe platforma hub.mai.gov.ro este necesar să se deplaseze o singură dată la o unitate de poliţie pentru confirmarea identităţii”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Următorul pas, după autentificarea în portalul hub.mai.gov.ro folosind un cont validat, este selectarea butonului „istoricul sancţiunilor rutiere„.

În continuare, solicitantul introduce datele cerute de platformă, precum motivul pentru care solicită eliberarea şi perioada pentru care doreşte să-i fie comunicat cazierul rutier.

Sursa: www.antena3.ro

Foto: Ilustrativ (Facebook Poliția Capitalei)

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.