Consiliul Director al Federației Patronatelor de Turism din România reprezentat prin presedintele Dragoș Răducan, a trimis o scrisoare deschisă primarului Constanței, Vergil Chițac, prin care îi atrage atenția asupra faptului că înființarea Organizației de Management al Destinației este nulă, pentru că nu s-au respectat prevederile legale.

Una din problemele semnalate de FPTR se referă la banii colectați din taxe speciale de primăriei.

Redăm, în cele ce urmează scrisoarea deschisă adresată edilului municipiului Constanța:

„Stimate Domnule Primar, 

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În urma dezbaterilor publice din data de 20.09.2022 privind proiectul statutului de constituire a asociației Organizația de Management al Destinației Mamaia – Constanța, direcțiile de specialitate ale Primăriei Municipiului Constanța au propus Consiliului Local spre aprobare un proiect de statut fără să țină cont de toate observațiile, conform legislației în domeniu, prezentate de Organizația Patronală Mamaia Constanța, membru F.P.T.R.

În aceste condiții s-au transmis către Primaria Municipiului Constanța noi observații prin nota din data de 25.10.2022, înregistrată sub nr.225171.

Vă reamintim că reprezentanții F.P.T.R. și cei ai Patronatelor de pe litoral au fost implicați în grupul de lucru constituit la nivelul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, pentru modificarea și completarea legislației privind Organizația de Management al Destinației (O,M.D.), în prezent, având experiența necesară în aplicarea legislației privind constituirea acestor organizații.

Considerăm că Statutul aprobat prin HCL nr 478/31.10.2022 contravine prevederilor legale în vigoare și din următoarele motive:
1). statutul O.M.D. se aprobă de către Adunarea Generală a Asociaților – membriii fondatori, Consiliul Local putând aprobă prin Hotărâre un proiect de statut;
2). sumele colectate din taxele speciale pentru promovare turistică nu pot fi considerate cotizații anuale ale Primăriei Municipiului Constanța la O.M.D. Mamaia – Constanța.

Vă informăm că statutul aprobat prin HCL nr. 478/31.10.2022 nu poate produce efecte, și nu este opozabil asociaților Organizației de Management al Destinației Mamaia – Constanța, acesta urmând să fie aprobat în urma dezbaterilor de Adunarea Generală a Asociaților, cu votul tuturor membrilor fondatori.

Organizația de Management al Destinației Mamaia – Constanța va fi înființată în baza hotărârii judecătorești, instanța verificând legalitatea statutului și respectarea legislației de înființare a Organizației de Management al Destinației locale.

Aprobarea Statutului prin HCL nr. 478/31.10.2022 și nu de către Adunarea Generală a O.M.D. atrage nulitatea acestuia.

Pentru înființarea Organizației de Management al Destinației sub formă de asociație este necesară voință și votul tuturor membrilor fondatori, fiind obligatoriu și avizul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului.

Considerăm că reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța în Consiliul Director al O.M.D. trebuie să aibă cunoștințe temeinice și experiență în domeniul turismului, în administrația publică și să aplice întocmai și necondiționat legislația specifică, nu să impună Adunărilor Generale ale Patronatelor locale un statut care conține grave încălcări ale legislației în domeniu.

Stimate Domnule Primar,

Cunoscând îndeaproape efortul dumneavoastră personal, în constituirea O.M.D. local și acceptul ca să virați în totalitate sumele aferente taxelor speciale de promovare turistică către OMD, vă rugăm insistent și respectos să dispuneți măsuri de verificare a celor prezentate și în consecință anularea parțială a HCL nr. 478/31.10.2022″.

Sursă foto: Claboo Media

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.