Sturioni braconați, redați mediului natural de către polițiștii de frontieră
Știrile zilei
Șapte sturioni descoperiți de polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă în plase ilegale au fost redați mediului natural, oamenii legii confiscând circa 1.000 de metri de plase.
Potrivit Gărzii de Coastă, descoperirea a fost făcută de către polițiștii de frontieră de la Grupul de Nave Sulina și cei din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a braconajului piscicol la Marea Neagră.
Iată ce spun reprezentanții Gărzii de Coastă:
Șapte exemplare de sturion redate mediului natural și un kilometru de plase de pescuit descoperite de polițiștii de frontieră
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în marea teritorială, descoperind astfel 1000 metri de plase în care erau capturați șapte pești din specia sturion.
În data de 08.10.2024, polițiștii de frontieră din Grupului de Nave Sulina împreună cu polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a braconajului piscicol la Marea Neagră. Cu această ocazie au fost identificate mai multe plase de pescuit din fir textil și naylon, cu o lungime totală de 1.000 metri, în care erau capturate șapte exemplare de sturion.
Peștele a fost eliberat în mediul natural, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării și introduse în camera de corpuri delicte a Gărzii de Coastă.
Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea.
Sursa foto: Garda de Coastă
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: